Home Kunst De Ierse folkband The Eskies krijgt Q-Factory zeker aan het dansen

De Ierse folkband The Eskies krijgt Q-Factory zeker aan het dansen

0

Fans van Flogging Molly, Dropkick Murphys en Gogol Bordello kunnen op donderdag 15 juni hun hart ophalen. Dan komt de Ierse folkband The Eskies met hun aanstekelijke mix tussen folk-noir en gypsy jazz naar Oost om heel Q-Factory aan het dansen te krijgen.

Boordevol melodrama, springen deze Ierse ‘gentlemen’ met de benodigde dosis humor door de donkere kant van alles dat je aan het dansen maakt. Want the Eskies brengt een enerverende mix van begrafenismarsen vol blazers en hossende Klezmer-tunes. Denk aan Gogol Bordello die in vol ornaat en met een Guinness in de hand uit de bergen van Dublin komt gestruikeld.

Pas verschenen debuutalbum
De band maakte indruk tijdens het afgelopen Eurosonic Festival in Groningen met een aantal spraakmakende optredens en zal met het geweldige pas verschenen debuutalbum ‘After The Sherry Went Round’, dat getypeerd wordt als een ‘rauwe, lawaaierige fanfare van folk, swamp blues en onblusbare vreugde gebracht op halsbrekende snelheid, voor een gegarandeerd feestje zorgen.

Whisky en baarden
The Eskies komen uit het land van stoere mannen, grote baarden, whisky en een ruwgroen landschap. Ze brengen een mix van folk-noir, gypsy-jazz en begrafenismarsen boordevol melodrama. Met hun blazers en hossende Klezmer-tunes wisten de heren het al te schoppen tot festivals als Glastonbury, Dranouter en Eurosonic.

The Eskiesop 15 juni om 20.00 uur in Q-Factory