Home Overzicht De lente begint pas echt met de Rokjesdagloop

De lente begint pas echt met de Rokjesdagloop

0

Heerlijk, de lente breekt door! De terrasjes lopen vol, de temperatuur stijgt naar aangename hoogte. De term ‘rokjesdag’ zoemt al rond, het staat te gebeuren… De lente begint natuurlijk pas écht met de 6de Sky Radio Rokjesdagloop op zondag 2 april op het Science Park. Inschrijven kan nog.

De Rokjesdagloop is eerst en vooral een ladiesrun over 5 of 10 km. Maar ook een ode aan de lente en aan de in 2009 overleden auteur en columnist Martin Bril die het fenomeen zo treffend verwoordde: ‘Die ene dag in het voorjaar dat alle vrouwen als bij toverslag ineens een rok dragen, met blote benen eronder.’ Een rokje is niet verplicht, maar natuurlijk wél zo leuk!

Ren, wandel of rol voor MS
De Sky Radio Rokjesdagloop is méér dan een feestje voor de lente. Het evenement ontwikkelde zich in de loop der jaren tot een belangrijk platform voor de strijd tegen multiple sclerose (MS). Naast hardlopen is er ook de Walk4MS, het wandelonderdeel over 5, 10 of 15 km, toegankelijk voor wandelaars, rollers en hun begeleiders.

Inschrijven
Bij de inschrijving is het mogelijk een donatie aan de Stichting MS Research te doen, maar als deelnemer kun je ook een eigen actiepagina aanmaken om nóg meer geld in te zamelen voor het onderzoek naar MS. Schrijf je wel eerst in op www.rokjesdagloop.nl!

Programma
11.15 u Start Walk4MS wandeltocht (5, 10 en 15 km)
13:30 u Warming-up 5 en 10 km hardlopen
14:00 u Start Sky Radio Rokjesdagloop 5 km
14:05 u Start Sky Radio Rokjesdagloop 10 km
16:00 u Prijsuitreiking 5 en 10 km, vriendinnenteams en bedrijventeams

Informatie en inschrijven www.rokjesdagloop.nl.

Wat is MS?
MS (multiple sclerose) is een chronische aandoening van het centrale zenuwstelsel. De ziekte treft 1 op de 1.000 jonge mensen tussen 20 en 45 jaar in de bloei van hun leven. VUmc MS Centrum Amsterdam doet onderzoek naar het vinden van een oplossing voor deze letterlijk zenuwslopende ziekte. Daarvoor is veel geld nodig!