Home Overzicht De MaderBros uit Oost tekenen voor campagne van presidentskandidaat Bernie Sanders

De MaderBros uit Oost tekenen voor campagne van presidentskandidaat Bernie Sanders

0

De campagnes voor de verkiezingen voor het presidentschap in de Verenigde Staten komen op stoom. Bernie Sanders, de onafhankelijke senator uit Vermont heeft zich aangesloten bij de Democraten gooit hoge ogen in de strijd met Hillary Clinton. De gebroeders Mader, bekend van video’s en cartoons bij oost-online zijn betrokken bij de campagne van Bernie Sanders zij maakten een cartoon video die voor de campagne zal worden ingezet.

‘Op facebook kwam ik een jeugdvriend tegen’, zegt Peter Mader. Zanger Nick Seeger. Hij woonde in zijn jeugd in Nederland. Zijn familie ging terug naar Amerika toen hij veertien was. Later heb ik hem als muzikant in Nederland nog vaak gezien.’ Peter zag op facebook een video over Bernie Sanders met een song van Nick Seeger. ‘Ik hoorde het liedje dat hij had geschreven. Maar het beeldmateriaal vonden we niet goed, wel het liedje. Samen met mijn broer Hans, bekend is van zijn cartoons, zag ik dat als een uitdaging.

‘Nick Seeger zit in een lokaal campagneteam voor Sanders en hij kent Bernie persoonlijk. Toen ik aangaf wat wij deden, werd hij enthousiast. Zeker toen wij zeiden dat we het lied zouden gaan illustreren. Eerst hebben we een test gedaan met een couplet. Die moest ik er al snel afhalen, omdat de kijkcijfers meteen al enorm stegen, maar wij wilde het hele lied illustreren.’ Hans Mader heeft inmiddels een serie ‘live-getekende’cartoons gemaakt, die technisch zijn verwerkt door videomaker Peter Mader.

Inmiddels staat de video met de song van Nick Seeger online en zal voor de campagne worden ingezet. Binnen een half uur stroomden de enthousiaste reacties al binnen vanuit de Verenigde Staten maar ook veel andere landen.

Onlangs waren de ‘MaderBros’ te zien in alle afleveringen van het televisieprogramma Top 2000 a gogo van Mathijs van Nieuwkerk waar Hans cartoons over songs tekende. Beide Maders zijn ook bij oost-online goede bekenden. Hans tekent met de regelmaat van de klok voor de website zijn inmiddels bekende cartoons. Peter is de maker van tal van video’s voor de oost-online.