Home Lezen en schrijven ‘De materialenman’, een bijzondere literaire dwaaltocht over Wartburgia

‘De materialenman’, een bijzondere literaire dwaaltocht over Wartburgia

0

Zeven kunstenaars brengen vrijdagavond 17 mei het personage van ‘de materialenman’ tot leven. Plaats van handeling is voetbalvereniging Wartburgia op sportpark Drieburg aan de Weespertrekvaart. Het is de derde van vier edities van Het personage.

Anne-Mariken Raukema

Onder auspiciën van De Revisor, in de jaren 70 een toonaangevend literair tijdschrift – nu vooral digitaal met sinds 2010 een papieren jaarboek – programmeren de dichters Joost Oomen en Bernke Klein Zandvoort dit jaar voor het eerst vier bijzondere avonden met literatuur, muziek en beeldende kunst.

Uitstervende beroepen en vier heel verschillende gebouwen worden door verschillende kunstenaars belicht. Dit keer is dat de materialenman van Wartburgia. Eerder stonden de (zuur)conservator van Kesbeke en de navigator in hotel Amrâth – het voormalige scheepvaarthuis – centraal. In juni draait het om de verzamelaar in veilinghuis De Zwaan.

De voetbalvereniging leent zich volgens de organisatoren goed in het doel om de multidisciplinaire literaire avonden wat beweeglijker te maken. Schrijver Jan van Mersbergen is redacteur van De Revisor en speelt bij Wartburgia. Daarmee was de keuze makkelijk gemaakt.

Op 17 mei treden de schrijvers en dichters Erik-Jan Harmsen, F.P. Thomése, Maarten van der Graaff, Asha Karami en Erik Bindervoet op, samen met muzikant Maaike van der Linden en beeldend kunstenaar Paulien Oltheten. De dwaaltocht van de deelnemers voert hen in groepjes langs de velden, de dug-out, prijzenkast, kantine, bestuurskamer en natuurlijk het materialenhok, waar de kunstenaars hun nieuwe werk ten gehore brengen. Wartburgia stelt bij wijze van sponsoring de accommodatie beschikbaar.

De avond begint om 19.30 uur. Kaarten kosten € 10,00. Check www.hetpersonage.nl