Home Overzicht De Noordzuidlijn een zegen voor de mensheid

De Noordzuidlijn een zegen voor de mensheid

0

Dezer dagen gaat de nieuwe dienstregeling van het GVB in. De Noordzuidlijn speelt daarin een centrale rol. Voor de Amsterdammers wordt dat een en al ellende. Het lijnennet waaraan we generaties gewend zijn wordt afgeschaft. Het hele tram en bus verkeer wordt overhoop gegooid.

En wat krijgen we terug: Minder bussen en trams. Zo is er geen tram meer van de Watergraafsmeer van het Centraal Station want lijn 9 wordt opgeheven. Einde van een wereldberoemde fijnmazig openbaar vervoerssysteem. Onbereikbare wijken. Meer betalen. Vaker overstappen. Minder haltes. Meer lopen. Langere wachttijden.

En dan wil ik nog niet eens denken aan de kinderziektes, storingen en ongelukken die de hele operatie teweeg zal brengen. Die dan ook weer honderden miljoenen extra zullen kosten. Honderden miljoenen die wij arme bewoners moeten ophoesten.

De aanleg van het Noordzuidlijntje is gevolg van een foute keuze van de Amsterdamse gemeenteraad uit 2002. Miljarden duurder dan begroot, maar alle onnozelaars die in de gemeenteraad zaten lieten zich in de luren door de een rad voor de ogen was gedraaid door een nietsontziende lobby vanuit de bouwwereld.

En wij zitten met de brokken. Het Noordzuidlijntje, dat trouwens van niks naar nergens gaat en voltrekt overbodig is, zou een paar honderd miljoen kosten en zou in 2009 gaan rijden. Uiteindelijk kostte dit onnodige metrolijntje een paar miljard en gaat nu open voor het publiek. En daarom  krijgen de Amsterdammers een pr-campagne van Noord-Koreaanse proporties over zich heen met louter goed nieuws en positieve berichten.

Allerlei spindokters, pr professionals, voorlichters, slippendragende journalisten en media afhankelijk van de gemeente voor subsidie of reclame, zullen het van de toren schreeuwen en u de boodschap door de strot duwen dat het Noordzuidlijntje een zegen is.

Dat het Noordzuidlijntje onmisbaar is voor de toekomst van de stad en de economie, de werkgelegenheid, de multiculturele samenleving, de strijd tegen opwarming van de aarde, de zeespiegelstijging en de klimaatproblematiek, racisme, uitsluiting en discriminatie. Het Noordzuidlijntje is kortom fantastisch, geweldig, een zegen voor de mensheid en essentieel voor voortbestaan van de planeet.

Ik geloof ze niet, al die met judaspenningen betaalde valse profeten.

En het is maar dat u het weet.