Home Kunst De ‘onvoltooide van Schubert’ in nieuwe metrohal Noord/Zuidlijn

De ‘onvoltooide van Schubert’ in nieuwe metrohal Noord/Zuidlijn

0

De meest geschikte plek om de Onvoltooide van Schubert uit te voeren? De Noord/Zuidlijn natuurlijk! Het Nederlands Kamerorkest o.l.v. Gordan Nikolic speelt op zondag 7 mei in de nieuwe ondergrondse entreehal van de metrolijn op Amsterdam Centraal. Op het programma staat de symfonie van Schubert die hij om mysterieuze redenen nooit heeft afgemaakt. Vanwege de beperkte ruimte is het aantal kaarten gelimiteerd.

Van Symfonie nr. 7 van Schubert zijn maar twee delen boven water gekomen. Waarom Schubert zijn grote symfonie onafgemaakt terzijde legde, weet niemand. Maar het stuk dat als de Onvoltooide de geschiedenis is ingegaan, behoort nu tot zijn meest gespeelde werken. Het Nederlands Kamerorkest o.l.v. Gordan Nikolic speelt dit stuk in een maximale bezetting van veertig musici; naast alle strijkers zijn ook alle blazers en slagwerkers van de partij.

De Noord/Zuidlijn is de toekomstige nieuwe metrolijn die volgens planning in de zomer van 2018 moet rijden. De Noord/Zuidlijn loopt via de metrohaltes Noord, Noorderpark, Centraal Station, Rokin, Vijzelgracht, De Pijp, Europaplein en Zuid. De stations zijn inmiddels bijna gereed en op het nieuwe traject vinden al testritten plaats met de metro als onderdeel van een uitgebreid testprogramma.

Bezoekers van het concert kunnen zich met hun kaartje tussen 19.00 en 19.15 uur melden bij de ontvangstruimte van de Noord/Zuidlijn op Stationsplein 7, aan de rechterkant van de hoofdingang van Amsterdam Centraal. De bezoekers worden in groepjes van 10 personen naar de gloednieuwe hal begeleid. Bezoekers moeten goed ter been zijn en – vanwege het trappenhuis naar de nieuwe stationshal – geen last hebben van claustrofobie.

De Onvoltooide @ Noord/Zuidlijn op zondag 7 mei om 19.00 uur in de stationshal van de metro Noord/Zuidlijn, Stationsplein 7

Nederlands Kamerorkest | Gordan Nikoli, viool / leiding | Schubert Symfonie nr. 7 ‘Onvoltooide’ | Tickets € 17,50

www.orkest.nl/onvoltooide