Home Overzicht De opening van de Nuonweg op IJburg weer stapje dichterbij

De opening van de Nuonweg op IJburg weer stapje dichterbij

0

Het hangt nu af van de gemeenteraad van Diemen of en wanneer de Overdiemerweg tussen IJburg en Muiden open gaat. In september legt het college van Diemen het principebesluit over de openstelling voor aan de gemeenteraad.

Daarmee is de openstelling van de Nuonweg’ weer een stap dichterbij gekomen. Echter, vervolgens moet het bestemmingsplan nog worden gewijzigd van elektriciteitsvoorziening naar openbare weg. Voorlopig blijft de veelbesproken weg dus nog gesloten.

Het verzoek voor de openstelling van de weg, die over het grondgebied van Diemen loopt, komt van de gemeente Amsterdam. Doordat de weg is afgesloten na de komst van de tweede ontsluiting van IJburg moet al het verkeer naar bijvoorbeeld winkelcentrum Maxis rijden via de A2, wat een behoorlijke omweg is. Diemen was lange tijd tegen het openstellen van de weg omdat men concurrentie met winkels in Diemen vreesde.

Diemen heeft de gemeente Amsterdam in 2014 gevraagd de benodigde onderzoeken, documenten en instemming van alle betrokken partijen aan te leveren. Dat is inmiddels gebeurd. Uit onderzoek blijkt dat de verwachte omzetdaling van winkels op IJburg groter is dan die in Diemen. IJburgse winkeliers kunnen een omzetdaling van 19 procent verwachten, in Diemen is de omzetdaling geraamd op 3 procent.