Home Groen De Ruyschtuin, het allereerste ‘Park om de hoek’

De Ruyschtuin, het allereerste ‘Park om de hoek’

0

De versteende plek op de hoek van de Ruyschstraat en Wibautstraat, naast de Reclassering, is omgetoverd tot eerste ‘Park om de Hoek’ De roepnaam is Ruyschtuin, een tuin dus en dat geeft beter weer wat het is. Het is een plekje voor de buurtbewoners, die in plaats van de lege, versteende ruimte, nu een plek hebben om tot rust te komen langs de drukke Wibautstraat, straks een groene oase en biodiversiteitstuin met seizoensveranderende planten.

Beeld Hans Heitgeert

Het is de bedoeling dat het een biodiversiteitstuin wordt voor vogels en vlinders en heesters die CO2 en fijnstof van de autostroom afvangen en een groene wand geven voor geluidsdemping. Het wordt een rustzone en ontmoetingsplek, midden in de drukte van de Wibautstraat. Het park bevindt zich ook op een van de knelgebieden qua regenbestendigheid bij heftige regenbuien. Door op deze locatie een park aan te leggen, wordt ook nog een bijdrage geleverd aan een rainproof stad en de doelstelling van De Gezonde Stad om dit gebied groener, gezonder en leefbaarder te maken.

Officieel geopend
Na de officiële opening door stadsdeelvoorzitter Ivar Manuel was het tijd voor muziek, jeu de boules en andere activiteiten met lekkere hapjes en drankjes van ondernemers uit de buurt en vuurkorven om je aan te warmen. De bewoners zijn nu aan zet.

Meer buurtparkjes
Je kunt ook zelf een potentiële plek voor een parkje aanwijzen, die je samen met andere buurtbewoners kunt ontwikkelen. Het ontwerp en het beheer liggen in hun handen. Park om de Hoek biedt de benodigde ondersteuning bij het ontwerp, de financiering, organiseren van beheer en onderhoud en mobiliseren van de buurt.