Home Lezen en schrijven De verhalenschrijfwedstrijd sluit op 1 april

De verhalenschrijfwedstrijd sluit op 1 april

0

Hoe schrijf je een kort verhaal? Dat kan je het beste vragen aan Lidewijde de Paris. Want zij schreef het boek Hoe lees ik korte verhalen? Dat is ook 272 bladzijden inspiratie als je zelf een kort verhaal schrijft. Bijvoorbeeld voor Schrijf je straat is de schrijfwedstrijd van de Schrijvers uit Oost. De inzendtermijn sluit op 1 april 2018.

De schrijfwedstrijd is zijn derde ronde ingegaan. Je kunt nog deelnemen met een kort verhaal, fictie en non-fictie. Maar ook een liedtekst, spoken word en een gedicht is welkom. Zolang de inzending zich maar afspeelt tegen de achtergrond van Amsterdam Oost.

Lidewijde de Paris ‘Hoe lees ik korte verhalen?’

In het 200ste nummer van Dwars door de buurt wordt de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt. De winnaar ontvangt de grote Babel&Voss-prijs van 500 euro en maakt kans dat de inzending wordt opgenomen in het derde deel uit de reeks verhalenbundels Oost en Meer Oost van uitgeverij Babel & Voss.

Het woord ‘straat’
‘Schrijf je straat’ is de titel van de wedstrijd, maar het hoeft niet per sé je eigen straat te zijn. Het woord staat symbool voor alles wat zich afspeelt of zou kunnen afspelen binnen de huizen en in de straten van Oost.

Zend je verhaal of gedicht naar [email protected] o.v.v. Schrijf je Straat en je maakt kans dat jouw bijdrage in de krant DWARS door de Buurt en oost-online wordt gepubliceerd. Maximum aantal woorden is 1.500. Ook mensen die niet in Oost wonen kunnen meedoen.

Meer informatie www.schrijversuitoost.nl | [email protected]