Home Overzicht De Watervrouwen staan klaar voor elkaar

De Watervrouwen staan klaar voor elkaar

0

Pauline Tets woont in de Watertoren, de woontoren van maar liefst negentien verdiepingen met verticale lichtstreep in de kom van de Entrepothaven, hét herkenningspunt van het Oostelijk Havengebied. Ze woont daar met veel plezier en met een buitengewoon uitzicht.

Dat plezier werd iets minder toen haar leuke buren weggingen. Dat vond ze erg jammer. Ze vond haar flat opeens zo anoniem. Het viel haar op dat haar buren weinig contact zochten met elkaar. Ze sprak daarover met een van haar buren, Monika. Samen besloten ze actie te ondernemen. Ze waren geïnspireerd door de BuurtBel, door de verbindingen en synergie die ontstaat als buren elkaar helpen als het nodig is.

Anonimiteit te doorbreken
Na de ledenvergadering van de Vereniging van Eigenaren in februari polsten ze bij een aantal medeflatbewoners of zij zich wilden aansluiten bij een netwerk in hun flat: om de anonimiteit te doorbreken, om elkaar te helpen als het nodig is en om de veiligheid te verhogen. Ze vonden vijftien alleenwonende vrouwen tussen de 40 en 75 jaar die bereid zijn om hulp te geven aan één van de anderen als het nodig is.

Drie soorten hulp
Pauline en Monika planden in juni een bijeenkomst met alle deelnemers. Gezamenlijk maakten ze een adreslijst en formuleerden drie soorten hulp: boodschappen doen, transport overdag en assistentie in de nacht bij ziekte of voor dringend transport. Iedereen gaf op de lijst aan welke hulp ze kan en wil bieden. Ook werd duidelijk dat de deelnemers af en toe samen iets willen ondernemen. Ze gaven zichzelf een prachtige naam: de Watervrouwen.

Boodschappen doen
Inmiddels heeft een van de vrouwen een vervelende en hardnekkige blessure aan haar enkel opgelopen. Om de beurt doen de andere vrouwen boodschappen voor haar of maken een wandelingetje met de gewonde. Pauline: ‘De verbinding werkt eenvoudig en doeltreffend en als we er met elkaar niet uitkomen, kunnen we altijd terecht bij de BuurtBel.’

Wil je ook meer verbinding in je wooncomplex? Neem contact met de BuurtBel 020 772 3814, [email protected] of kom langs in de Eester, C. van Eesterenlaan 266 op maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 16.00 uur. Samen maken we een plan.

Check buurtcooperatieohg.nl/de-buurtbel