Home Overzicht Derde plek voor Amsterdam Tigers bij eerste toernooi Spring Break Hockey

Derde plek voor Amsterdam Tigers bij eerste toernooi Spring Break Hockey

0

Ter afsluiting van het seizoen spelen de Amsterdam Tigers nog vier keer in het Spring Break Hockey Toernooi dat afgelopen zaterdag in de Jaap Edenhal begon. De gasten kwamen uit Den Haag, Eindhoven en Tilburg, waar de volgende episodes zijn. Anders dan bij een gewone ijshockeywedstrijd worden op toernooien twee in plaats van drie periodes gespeeld.

Verslag Lewis Daniels

De Amsterdam Tigers en Hijs Hokij Den Haag bijten het spits af. Hoewel de Tigers het helemaal niet slecht doen – zeker niet voor een voor de gelegenheid samengesteld team – is het Den Haag dat domineert. Waar Amsterdam voor de mooie goals gaat, zoekt Den Haag het in positiespel en dat levert ze in de eerste periode vijf goals op. De Amsterdamse spelers van U19, het Toekomstteam en het Beneleagueteam hebben meer moeite elkaar te vinden, maar Tobie Collard en met assists van Kalle Pirinen en Martijn Geerligs vinden na aanvang van de tweede periode binnen twintig seconden wel het Haagse doel, 1-5. Bijna zes minuten later maakt Den Haag zijn zesde punt. Inmiddels is de sfeer op het ijs grimmiger. Zowel de Amsterdamse als Haagse strafbank raakt vol. Het verandert het verloop van de wedstrijd niet. Den Haag slaat nog twee keer toe. Donny Pohlman scoort met assist van Milo Boot de laatste goal van de openingswedstrijd, 2-8. De uitslag van de tweede wedstrijd zal bepalen tegen wie de Tigers het in de derde partij gaan opnemen.

.

Ook Eindhoven en Tilburg hebben voor dit toernooi teams samengesteld. De Tilburg Trappers zijn hier het best in geslaagd. Ze nemen vanaf de eerste face-off het initiatief, na anderhalve minuut schieten ze de puck voorbij de goalie. Dertig en ruim negentig seconden later weer, 0-3. Eindhoven weet zich beter te verweren. De goalie van de Kemphanen laat de resterende tijd van de eerste periode geen puck meer door, maar wordt na ruim vijf minuten in de tweede periode opnieuw voorbij gespeeld. Tussentijds, in de veertiende minuut van de eerste periode, maken de Kemphanen hun enige goal van het toernooi. De wedstrijd eindigt met 1-7.

Eindhoven blijft op het ijs, Amsterdam keert terug. Een voordeel voor de Tigers. Zij hebben kunnen rusten. Amsterdam leidt de partij, maar krijgt de eerste dertien minuten geen gelegenheid om te scoren. Dan breekt Donny Pohlman uit, 1-0. Ook Zeb van Duin haalt met een assist van Billy Grapperhaus de goal, net als Lance van Duin die een assist krijgt van Nijs Hille. Goalie Danny Gelder heeft een rustige tweede wedstrijd. Die speelt zich voornamelijk af aan de andere kant, mede door het goede voorchecken van de Tigers. Voorchecken is, kort samengevat, voorkomen dat de tegenpartij het aanvalsvak bereiken. Met een 3-0 uitslag krijgt Amsterdam terecht de derde plek.

Het klapstuk van de avond is een snelle enerverende partij waarin Tilburg met twee goals binnen zeven minuten het voortouw neemt. Als Den Haag het drie minuten later 1-2 maakt, is het weer twee minuten later 1-3 voor de Trappers. Het lijkt erop dat Hijs Hokij het – ondanks prachtige, maar vergeefse aanvallen – met de tweede plek zal moeten doen. Dan begint de tweede periode. Den Haag vecht zich binnen een minuut naar 2-3. In de negenentwintigste minuut staat het gelijk. Tilburg verliest vertrouwen en bij Hijs Hokij neemt dat steeds meer toe, het wordt 4-3. De strijdt wordt heviger, maar blijft binnen de perken. Slechts twee straffen per team over de hele wedstrijd. Goals worden niet meer gemaakt. Het einde is evenwel verrassend. De verwachte winnaar wordt dat toch niet en de verwachte verliezer werd alleen maar beter. Terecht gaat Den Haag als winnaar naar huis.

Het einde van dit toernooi betekent ook het begin van de zomerstop die tot medio oktober zal duren. Let’s summer, Tigers, let’s summer.