Home Overzicht Derde prijs voor Roboticateam Metis in Europees kampioenschap

Derde prijs voor Roboticateam Metis in Europees kampioenschap

0

Het roboticateam ‘de BaggerBusters’ van het Metis Montessori Montessori Lyceum heeft de derde prijs behaald in de categorie ‘Programmeren’ van de Europese kampioenschappen First Lego League (FLL) in Aarhus, Denemarken. Aan dit toernooi deden 120 teams mee uit 50 verschillende landen. De BaggerBusters hebben een volautomatische Minecraftwereld gemaakt waarin kinderen kunnen leren wat het betekent om huisdieren te hebben voordat ze er daadwerkelijk één nemen.

Het team van het Metis kwalificeerde zich voor dit toernooi door een tweede prijs in de Beneluxfinale eerder dit jaar. De opdracht was te onderzoeken hoe mensen en dieren met elkaar in aanraking komen en hoe technologie hier een rol van betekenis in kan spelen. Volgens het juryrapport is de prijs te danken aan goede programmeerprincipes, efficiënte en betrouwbare code en doelgericht gebruik van het versiebeheersysteem GitHub (een code versie beheersysteem). Ook het feit dat de code open source is gemaakt viel bij de jury erg in de smaak.

De roboticaclub van het Metis Montessori Lyceum heeft meerdere teams die de afgelopen jaren meededen met nationale en internationale competities zoals de FLL, Robocup Junior en Robotchallenge. Om deelname in Denemarken mogelijk te maken ontving de school sponsoring van o.a. Ultimaker, Stichting Techniekpromotie, CMA Science en uitgeverij Meis & Maas.

Vorig artikelMeer ruimte voor technologie met nieuw Matrix-gebouw op Science Park
Volgend artikelRoots Festival staat stil bij situatie vluchtelingen