Deze maand heeft Studio/K drie films geprogrammeerd van regisseur Terry Gilliam. Dat zijn Brasil, Twelve Monkeys en de 35 mm film Fear and Loathing in Las Vegas. De Amerikaan Terry Gilliam is een van de zes oorspronkelijke leden van Monty Python. Daarnaast staan er drie premières op het programma. Dat zijn Foxtrot van regisseur Samuel Maoz en Nico, 1988 van Susanna Nicchiarelli.
Brazil speelt in een futuristische maatschappij waarin de bevolking compleet wordt gecontroleerd door de staat. Sam Lowry is een ambtenaar die op een dag een fout ontdekt in één van de papieren die zijn kantoor passeert. Deze fout leidt tot de arrestatie van een onschuldige man. Lowry probeert de fout te herstellen, maar komt hierdoor zelf in de problemen. Te zien vanaf 11 april.
Twelve Monkeys draait vanaf 19 april. Een onbekend virus heeft vijf miljard mensen uitgeroeid in 1996. Slechts 1% van de populatie heeft het overleefd tegen het jaar 2035, en moet ondergronds leven. Crimineel James Cole wordt teruggestuurd in de tijd om informatie over het virus te lokaliseren, zodat wetenschappers de schade voor de mensheid kunnen voorkomen. Hij wordt echter per ongeluk teruggestuurd naar het verkeerde jaar.
In Fear and Loathing in Las Vegas draait het om Raoul Duke, een door drugs verdorven ‘Gonzo’ journalist. Hij wordt naar Las Vegas gestuurd om over een motorracewedstrijd te schrijven, maar de situatie escaleert en hij neemt z’n psychotische advocaat mee op een gestoorde psychedelische zoektocht naar de American Dream. Te zien vanaf 25 april.
En dan de premières in Studio/K. Allereerst Foxtrot. Deze nieuwe film van de Israëlische regisseur Samuel Maoz won de Grande Jury Price in Venetië en zorgde voor controverse in thuisland Israël. Michael en Dafna zijn uit het veld geslagen wanneer ze te horen krijgen dat hun zoon Jonathan is overleden tijdens zijn dienstplicht als wachter bij een verlaten grenspost. De feiten blijken echter een stuk complexer. In Studio/K vanaf 12 april
Om 19 april gaat Nico, 1988 in première bij Studio/K. Het is een muzikale roadmovie over de wedergeboorte van een dappere en eigenzinnige artiest, moeder en vrouw achter het icoon. De film ging in première tijdens het Filmfestival van Venetië en won daar de prijs voor Beste Film in het Orizzonti-programma.