Home Kort nieuws Deze maand sluit Schelpenmuseum definitief

Deze maand sluit Schelpenmuseum definitief

0

Een maand later dan verwacht sluit dan toch het Schelpenmuseum in de Czaar Peterstraat. Door de coronacrisis moet Babet van Lier half oktober nu echt stoppen. Net als bij bijvoorbeeld het Tassenmuseum was het niet mogelijk het museum open te houden.

Het in 2017 geopende museum kampte al langer met financiële problemen. Begin dit jaar deed Babet van Lier daarom een investering gedaan om het museum geschikt te maken voor workshops, ontvangsten en bijeenkomsten. Maar de coronacrisis gooide roet in het eten. Meer dan twee mensen mogen niet in de toch wat kleine ruimte.

De grote foto’s met etnografische objecten uit de collectie van de grootvader van Babet verdwijnen. Diezelfde grootvader had voor de Tweede Wereldoorlog een galerie aan het Rokin, Kunstzaal Van Lier. Hij bracht voor het eerst in Nederland etnografische kunst onder de aandacht. ‘Helaas heeft hij de oorlog niet overleefd’, zei Babet begin 2017 nog tegen oost-online, ‘maar in het Schelpenmuseum bleef toch iets van zijn collectie toch voortbestaan.’ Maar ook daar komt nu een einde aan.