Home Overzicht Deze zomer luieren op zomerstrand van Jaap Edenbaan

Deze zomer luieren op zomerstrand van Jaap Edenbaan

0

Zondag 24 maart is de laatste dag waarop je op de Jaap Edenbaan kunt schaatsen. Maar deze zomer blijft de baan open, dan zonder ijs. Het terras voor restaurant Jaap wordt omgetoverd tot zomerstrand met uitzicht op het groene binnenterrein waar kinderen onder leiding kunnen spelen en bewegen.

‘Kinderen moeten meer bewegen in de buitenlucht’, zegt Joris Wouters van de Jaap Edenbaan. ‘Daarom stimuleren we de jeugd om op het terrein te komen sporten. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat de jeugd in de stad tegenwoordig (deels door gebrek aan ruimte) veel minder beweegt en dat er dan ook nog eens eenzijdig wordt bewogen. Dat moet beter en daarom bieden we verschillende gratis activiteiten inclusief begeleiding voor de jeugd.

We stellen materiaal beschikbaar en onze mensen stimuleren de kinderen. De ouders kunnen dan onder het genot van zomerse gerechten en dranken vanaf het stadsstrand bij Jaap zien hoe de kinderen zich vermaken.’

Het Jaap Eden Strand gaat open op donderdag 2 mei en de laatste dag is zondag 1 september. Het is geopend op donderdag- en vrijdagavond en in het weekend overdag.