Home Overzicht Deze zomer opent luxe appartement in oude kraan op KNSM-eiland

Deze zomer opent luxe appartement in oude kraan op KNSM-eiland

0

Aan het einde zomer opent een bijzonder appartement op een unieke locatie aan de Surinamekade. Het appartement is gevestigd in de monumentale havenkraan. Volgens verhuurder Yays wordt het ‘service level van Yays’ gecombineerd met de authentieke en industriële sfeer van de kraan en de locatie. Op initiatief van een buurtbewoner is de bestemming van de kraan gewijzigd en de restauratie van de havenkraan mogelijk gemaakt.

De Figee kraan wordt op dit moment compleet gerenoveerd met als doel om de originele stijl van het bouwwerk zo veel mogelijk te behouden. Gasten zullen in de kraan nog steeds het gevoel hebben dat zij zich in een historische kraan bevinden en tegelijkertijd kunnen genieten van ultiem comfort. Ook zullen zij, dankzij de originele ligging van de kraan aan de Surinamekade op het KNSM-eiland, de buurt en zijn historie kunnen beleven.

Rijke historie
De kraan die nummer 2868 meekreeg, werd in opdracht van de Koninklijke Nederlandsche Stoomboot Maatschappij (KNSM) geplaatst in 1958 door de N.V. Haarlemsche Machinefabriek v/h Gebr. Figee om om schepen te laden en te lossen. Het eiland bloeide tussen de twee wereldoorlogen uit tot een rijk havengebied met kranen die dag en nacht langs de kades zwierden en loodsen, gevuld met bananen, kokosnoten, graan, hout, oliezaden, wijn, kolen, cacao, koffie. Door de overgang van de wereldhandel op containertransport staakte de KNSM in 1979 haar werkzaamheden en verloor de kraan haar functie.

Bedenk een naam voor de kraan
Om de beleving van de gast in de havenkraan te verhogen, vraagt Yays om een naam voor de kraan te bedenken en deze te delen. De winnaar wint een overnachting in de kraan.