Home Overzicht Festivalorganisator DGTL winnaar DAM prijs Oost

Festivalorganisator DGTL winnaar DAM prijs Oost

0

De zes finalisten bekendgemaakt van de DAM Prijs 2017: dé prijs voor de meest duurzame ondernemer van Amsterdam. DGTL, organisator van festivals is de winnaar uit Oost.

De winnaars van de voorrondes bij de andere stadsdelen zijn DOOR Architecten (Nieuw-West), LENS Energie (Zuid), Metabolic (Noord), Plastic Whale (West), Vandebron (Centrum). Zij hebben ieder een geldbedrag gewonnen en zijn automatisch genomineerd voor de stedelijke DAM Prijs.

Goed bezig
Festivalorganisator DGTL, de winnaar van Oost, is ontstaan vanuit de gedachte dat duurzaamheid een integraal onderdeel moet zijn van Nederlandse festivals. De jury van Oost stelt in het juryrapport vast dat DTLG op alle terreinen ontzettend goed bezig is. De milieu-impact van de festivals is nauwkeurig in kaart gebracht en alles wordt in het werk gezet om de negatieve impact terug te brengen. Ook op sociaal vlak is alles goed geregeld. Zo wordt er duidelijk rekening gehouden met de impact op de bezoekers en ook onder omwonenden. DGTL heeft als voornemen om in 2020 het eerste circulaire festival ter wereld te organiseren.

Veel belangstelling
Met maar liefst 61 inzendingen was er veel belangstelling voor deelname aan de DAM Prijs 2017. De stadsdeelwinnaars zijn gekozen aan de hand van beoordelingsgesprekken door de selectiecommissie, waaronder de winnaar van vorig jaar New Electric.

Ook publiek kan stemmen
De winnaar van de stedelijke DAM Prijs wordt voor 40 procent bepaald door de publieksstemming en voor 60 procent door de stadsjury. Amsterdammers kunnen van 6 tot en met 21 november stemmen op hun favoriet via amsterdam.nl/damprijs. De winnaar van de DAM Prijs 2017 wordt bepaald op de avond van de uitreiking op 22 november. Deze onderneming wint onder andere een geldbedrag en advertentieruimte en draagt de titel ‘Meest duurzame ondernemer van Amsterdam’. De prijs werd vorig jaar gewonnen door New Electric, een ondernemer die motoren ombouwt naar elektrische aandrijvingen.

De DAM Prijs
De DAM Prijs is een prijs voor Amsterdamse MKB-ondernemers met oog voor duurzaamheid. DAM staat voor Duurzame Amsterdammers in het MKB. Duurzaam ondernemen betekent in deze verkiezing ondernemen met hart voor mens, milieu en economie. In de jury zitten Maurits Groen, mede-oprichter van WakaWaka, Alexandra van Huffelen, Algemeen directeur GVB en Bas Rüter, Directeur Duurzaamheid van de Rabobank.