Home Oud Oost Dialogen: Vrouwen, Keuzes en Kansen

Dialogen: Vrouwen, Keuzes en Kansen

0

Op weg naar Internationale vrouwendag op 8 maart zijn er vier dialoogontbijten in Oud Oost. Het gaat om vier bijeenkomsten waar vrouwen onderling kunnen praten over het maken van keuzes.

Eigen keuzes kunnen maken in je leven, met andere woorden ‘zelfbeschikking’, is een belangrijke basis voor zelfbewustzijn, zelfredzaamheid en emancipatie. Diverse factoren, zoals (financiële) afhankelijkheid, culturele achtergrond of bepaalde religieuze overtuigingen, kunnen een belemmering vormen om dat te doen.

Welke belemmeringen, maar ook welke mogelijkheden en stimulansen zien vrouwen? In de dialogen staan naar elkaar luisteren, van elkaar leren en wederzijds begrip voorop. En wat moet er in Oost gebeuren voor en door vrouwen die meer zelfbeschikking willen verkrijgen?

Het eerste dialoogontbijt  is op 11 januari, waarna er tweewekelijks een dergelijke bijeenkomst is. Je bent alle dialogen welkom om 9.00 uur voor het ontbijt. De dialogen starten om 9.30 uur en sluiten om 11.00 uur af. Graag aanmelden via  [email protected]

Op 8 maart, Internationale Vrouwendag, worden de bijeenkomsten afgesloten met een debat en andere activiteiten.

De organisatoren zijn Stichting Kezban, De Muiderkerk, Breed Interreligieus Overleg, Prachtvrouw Coaching, Nelom Projects, Jungle Amsterdam en Stichting Vrouwenruimte De Kat.

_____

11 januari
Baas over Eigen Keuzes is niet vanzelfsprekend
Onder leiding van Guillaumine Nelom, Nelom Projects
Locatie: De Kat, Wagenaarstraat 184

25 januari
In je kracht!
Onder leiding van : Habiba Bouanan, Stichting Prachtvrouw
Locatie: Jungle Amsterdam, Tweede Van Swindenstraat 26

8 februari
Wat mag jij allemaal (niet) van je geloof?
Onder leiding van Greteke de Vries, Muiderkerk/Breed Interreligieus Overleg
Locatie: Muiderkerk, Linnaeusstraat 37

15 februari
Vrouw en Familie: Wat ons verbindt
Onder leiding van Saniye Tezcan, Stichting Kezban
Locatie: De Kat, Wagenaarstraat 184

8 maart
Afsluiting op Internationale Vrouwendag met een debat waarvoor beleidsmakers, deskundigen en politici worden uitgenodigd. Nadere informatie over het hele programma van Internationale Vrouwendag volgt nog.
Locatie: Jungle Amsterdam, 2e Van Swindenstraat 26

Aanmelden via [email protected]