Home Sport&Fit Diefstal en vernielingen plagen Zeilschool IJburg

Diefstal en vernielingen plagen Zeilschool IJburg

0

Het houdt niet op. diefstal en vernielingen bij Zeilschool IJburg. Jongens tussen 11 en 17 jaar veroorzaken de ellende. zijn De havenmeester weet niet wat ze bezielt. Bij AT5 zegt hij: ‘Laatst werd er ingebroken bij een zeilboot en werden de kussens allemaal kapot gesneden, onze boeien worden lek gestoken, de stuurinstallatie van ons vlot is vernield en peddels zijn gebroken en in het water gegooid.’

Nu de zomervakantie is begonnen komt dat  allemaal erg slecht uit. De eigenaar van de zeilschool heeft het er maar druk mee. Zoeken naar gestolen spullen, repareren en aangiftes doen. Bovendien loopt de schade stevig op. Maar de politie kan weinig doen. Betrappen op heterdaad is de oplossing. Gelukkig kunnen de zomeractiviteiten van tientallen kinderen gewoon doorgaan.

Al langer problemen
De jongeren zorgen de laatste maanden vaker voor problemen in de jachthaven bij de Krijn Taconiskade. In de meivakantie waren er ook al problemen en zouden de jongeren boten in de haven hebben losgemaakt en bloembakken op de kade vernield hebben. Een paar weken terug wilde een paar jongens een motorboot van de zeilschool stelen, maar ze werden betrapt door de havenmeester.