Home Overzicht Digitale burenhulp BUUV stopt met website voor Oost

Digitale burenhulp BUUV stopt met website voor Oost

0

De burenhulp BUUV op internet stopt in Amsterdam Oost. Met ingang van 14 augustus gaat de stekker eruit gaat. Met iedereen die dit jaar actief is geweest op de website van BUUV zal contact worden opgenomen om te kijken of de hulpvragen of het hulpaanbod via andere wegen toch nog kan worden ingevuld.

Voor nieuwe hulpvragen of hulpaanbiedingen verwijst BUUV naar de andere organisaties die actief zijn in Oost en die daarbij zouden kunnen helpen. Dat zijn Dynamo, Post Oost, Buurthulp Oost, Wijkservicepunten, Burennetwerk, Viia, Civic, UVV en Humanitas.

BUUV Amsterdam Oost constateerde dat er in Amsterdam Oost steeds minder gebruik werd gemaakt van BUUV. ‘Daardoor was het voor ons niet meer vol te houden ermee door te gaan’, laat BUUV weten..

‘We merken op dat er een steeds betere samenwerking gaande is in de wijkzorg en dat instellingen – formele en informele – en bewoners elkaar beter weten te vinden in ons stadsdeel. Er zijn veel verschillende mogelijkheden om vraag en aanbod te matchen in Amsterdam oost.’

Uiteraard bent u altijd welkom bij Dynamo om uw vraag of uw aanbod bij ons kenbaar te maken. Bezoek bijvoorbeeld een van onze tien buurtpunten in onze wijken. De adressen staan op www.dynamo-amsterdam.nl Daar kunt u altijd terecht met uw vraag of aanbod.

In andere plaatsen blijft BUUV actief. Het stoppen van BUUV Amsterdam Oost heeft dan ook geen invloed op de toekomst van de andere lokale BUUV platformen. Elke BUUV gemeente, stadsdeel of welzijnsorganisatie kijkt zelf of BUUV en de werkwijze nog steeds past bij lokaal beleid en visie over burenhulp en vrijwillige inzet. BUUV is dan ook geen landelijk platform maar altijd lokaal met een lokale organisatie.

Vorig artikelIn 2035 zal Oost grootste stadsdeel zijn
Volgend artikel‘Vissen voor de keizer’ van Didier Decoin