Home Overzicht Dit jaar geen EK Voetbal maar wel WK voor landenteams in Oost

Dit jaar geen EK Voetbal maar wel WK voor landenteams in Oost

0

Terwijl het Nederlands Elftal zich niet heeft weten te kwalificeren voor het EK voetbal in Frankrijk wordt er in Nederland weer begonnen aan de organisatie van ons eigen WK. Op dit WK zal oranje wel aanwezig zijn. Op 11 en 12 juni zal dit toernooi gespeeld worden op sportpark Middenmeer Voorland. Na ruim 120 wedstrijden in één weekend op 10 velden, met 30.000 bezoekers, werden vorig jaar de heren van Marokko en de dames van Suriname de terechte winnaars in de World Cup(prestatieklasse).

Al sinds 2001 wordt het WK Nederland georganiseerd in Amsterdam. Het is een heus WK Voetbal waar landenteams het tegen elkaar opnemen. Het unieke aan dit toernooi is dat de deelnemers allemaal wonen in Nederland, maar uitkomen voor het land waar zij of hun ouders zijn geboren. Op dit amateurtoernooi kan iedereen zich dus echt even international voelen. Jaarlijks worden er wedstrijden gehost als Suriname tegen Egypte, Peru tegen Burundi en Irak tegen Iran. De poule-indeling wordt gepaald door een officiële loting. Frits Barend verrichtte deze loting in het verleden een aantal keer.

Strakke regelgeving
‘De inschrijvingen zijn weer geopend. Iedereen kan meedoen aan dit evenement’, zegt woordvoerder Dennis Berk, ‘mits er wel wordt voldaan aan de strakke regelgeving en alle inschrijfprocedures. Wij doen er alles aan om ons gedachtegoed te bewaken. Ondanks het hoge niveau blijft meedoen namens het land van herkomst is belangrijker dan winnen. Op www.wknederland.nu kunnen mensen de inschrijfprocedures terugvinden.’

Hét WK van Nederland
Wat ooit begon als een grapje van een aantal jongens, die in hun stamcafé  zaten te kijken naar de wedstrijden van Euro 2000 – zij organiseerden in 2001 de eerste editie van het WK Amsterdam in een sporthal – is nu hét Wereldkampioenschap van Nederland. Het toernooi is uitgegroeid tot een jaarlijks tweedaags voetbalfestival dat in 2015 maar liefst 36 herenteams en 9 damesteams op de velden in de Watergraafsmeer zag voetballen.

Elkaar ontmoeten
Dennis Berk: ‘De combinatie dans en muziek, eten en drinken en een grote dosis sportiviteit brengt de wereld bij elkaar. Het is de pe perfecte gelegenheid om elkaar te ontmoeten, elkaar te leren kennen en elkaar te respecteren. De missie van WK Nederland is duidelijk, helder en spreekt de waarheid: Kleurrijk Nederland samenbrengen vanuit gemeenschappelijke passies.’