Home Gezin Dit jaar is de Kinderboekenweek gi-ga-groen

Dit jaar is de Kinderboekenweek gi-ga-groen

0

Op 5 oktober begint de Kinderboekenweek bij de boekhandels in Oost. Tot en met 16 oktober maken de winkels ruim baan voor de leukste boeken over natuur. Ze liggen vol boeken met bijzondere dierenweetjes in informatieve boeken, spannende verhalen over woeste buitenavonturen of prachtige natuurillustraties in prentenboeken. Ze helpen kinderen een echte natuurheld te worden.

IJburg Boeken organiseert tijdens de Kinderboekenweek besloten VIP-avonden bij veel basisscholen. Maar ook in de winkel zijn er activiteiten.  Op woensdag 5 oktober komt van 16.30 tot 18.30 uur schrijver Harm Rieske bekend van zijn boek Bennie de Baksteen voorlezen én signeren. Op zaterdag 8 oktober is het de beurt aan schrijfster Mirjam Oldehave en illustrator Rick de Haas van onder andere Boutje. Zij komen voorlezen en signeren van 14.00 tot 15.00 uur. Direct daarnakomt schrijfster Hermine Landvreugd bekend van de Kalle-serie tot 16.00 uur voorlezen en signeren. Een week later op zaterdag 15 oktober kun je van 13.00 tot 16.00 uur spelletjes doen met Niels Pieterse, ontwerper van onder andere het spel Rifugio.

Linnaeus Boekhandel is op 9 oktober extra geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Daar vind je prachtige boeken in de kinderboekenhoek, maar ook op de tafels achter in de winkel. Op woensdag 12 oktober tussen 16.00 en 17.00 uur gaan we kijkdozen maken onder leiding van Marije Tolman, de maker van het beeldschone Kinderboekenweekprentenboek Egalus. De scharen, kwasten, lijmpotten en verfbussen staan al klaar! Ouders mogen helpen, maar het hoeft niet. Leeftijd 5 tot 12 jaar, maximaal vijftien deelnemers à € 3,50 per kind. Opgeven via [email protected] of 020 468 7192.

Ook de Java Bookshop en Boekhandel van Pampus hebben weer heel veel giga-groene kinderboeken in de winkel. Als je een boek hebt uitgezocht, krijg je er ook daar bij besteding van 12,50 euro een cadeau bij: Waanzinnige boomhutverhalen van Terry Denton en Andy Griffiths, die je vast wel kent van hun serie over de waanzinnige boomhut. Het Kinderboekenweekprentenboek is Egalus van Marije Tolman en is te koop voor maar 8,25 euro.