Home Overzicht Dit najaar 240 woonunits op Science Park voor statushouders en andere jongeren

Dit najaar 240 woonunits op Science Park voor statushouders en andere jongeren

0

Op het Science Park zijn in oktober 240 woonunits beschikbaar. De ene helft is bestemd voor statushouders en de andere helft voor studenten en jongeren in de leeftijd van 18 tot en met 27 jaar.

S

park Village is de naam van de nieuwe locatie. Het complex bestaat uit twee bouwlagen met woonunits van 24 m2 en een gemeenschappelijke ruimte met een woonkeuken. De studio’s worden gebouwd door NEZZT en kunnen worden hergebruikt op andere locaties. Corporaties Rochdale verhuurt de woningen. Met de universiteit, eigenaar van de grond, is afgesproken dat de woningen tien jaar kunnen blijven staan.

Voor het complex geldt een selectieprocedure. Van de bewoners wordt verwacht dat zij zich inzetten voor de community binnen Spark Village. Ook moeten zij openstaan voor mensen met een andere achtergrond. Alle bewoners van Spark Village krijgen een vijfjarencontract aangeboden. Hiermee wordt de inschrijfduur op WoningNet behouden.

De zelfstandige units zijn 24m2 groot, met netto huren van 417 euro voor jongeren 18-22 jaar en 561 euro voor oudere jongeren. Met deze prijsverschillen anticipeert Rochdale op bestaande huurtoeslagregelingen.

Check Sparkvillage.nl