Home Overzicht Doe mee aan OHG Loop op 27 mei

Doe mee aan OHG Loop op 27 mei

0

De OHG Loop geldt als een supergezellig hardloopfestijn. Het parcours loopt over de prachtige eilanden van het Oostelijk Havengebied. Op zondag 27 mei starten weer een kinderloop en een 5 en 10 kilometer loop voor volwassenen.

Tekst Buurtcoöperatie OHG | Foto Bert Benschop

De OHG Loop werd voor het eerst georganiseerd in 2015 door de Buurtcoöperatie OHG. Het idee was de buurtbewoners door middel van sport met elkaar te verbinden. Inmiddels is het een traditie geworden om op de laatste zondag van mei de OHG Loop te organiseren. Vanwege de kleinschaligheid en de gemoedelijke sfeer ervaren deelnemers het als ‘de leukste loop van Amsterdam’.

Start en finish zijn op het Hildo Kropplein in de Architectenbuurt, waar ook allerlei feestelijke activiteiten plaatsvinden. Inschrijving op de dag zelf is mogelijk, maar vanwege te verwachten drukte verdient online registratie sterk de voorkeur via www.buurtcooperatieohg.nl/ohgloop. Het deelnemerstarief is dan ook lager.

Trainingsgroep
Ter voorbereiding op de loop is een trainingsgroep gevormd, waaraan iedereen gratis kan deelnemen. De training is elke woensdagavond van 19:30 tot 21:00 uur (gestart 11 april, maar later aanhaken kan ook). De groep staat onder leiding van buurtbewoonster Ingrid, een doorgewinterde hardloopster die ook les geeft bij atletiekvereniging AV’23. Aanmelden voor deze traningsgroep kan door een bericht te sturen aan [email protected].

Check https://buurtcooperatieohg.nl/ohgloop/