Home Overzicht Doek Festival brengt de concertzaal naar de Dappermarkt

Doek Festival brengt de concertzaal naar de Dappermarkt

0

Het Bimhuis is op 14 en 15 juni de locatie voor een bijzondere markt, het Doek Festival 2019: The Market. Voor deze twee dagen vol kunst en (geïmproviseerde) muziek wordt de concertzaal omgetoverd tot een echte markt. Vanuit kraampjes wordt muziek, kunst en allerlei andere koopwaar aangeboden. Het publiek loopt rond en kiest.

Eelco Hiemstra

Voor het zover is en de markt de concertzaal verovert, is het eerst aan de concertzaal om de markt te veroveren. Donderdag was het in dat kader de beurt aan de Dappermarkt. Drie muzikanten van Doek; Onno Govaert, Jasper Stadhouders en Wolter Wierbos, gaven tussen de verse groenten en in de geur van kibbeling en bara’s een kort voorproefje van wat de bezoekers volgende maand te wachten staat.

Beide avonden van het festival in het Bimhuis kennen elk een eigen karakter. Vrijdag 14 juni staat in het teken van de stadse chaos, de dag erna staat het verdwalen in een bazaar centraal. Er is muziek van allerlei pluimage tegelijk totdat musici samen beginnen te spelen en er één of meer naar voren stappen. Dat kunnen ook dansers, verhalenvertellers of herrieschoppers zijn.

The Market is een initiatief van de musici van het Amsterdamse collectief Doek: Eric Boeren, John Dikeman, Kaja Draksler, Oscar Jan Hoogland, Wilbert de Joode, Michael Moore, Jasper Stadhouders en Wolter Wierbos. Zij schreven speciaal werk voor deze twee thema’s. Deze stukken zullen tijdens het festival in allerlei verschillende bezettingen worden uitgevoerd.

Het Doek Festival ontvangt ook dit jaar weer bijzondere gasten, beeldend kunstenaars, theatermakers, muzikanten en performers als Harald Austbø, Nelli Bodt, Ibelisse Guardia Ferraguti, Onno Govaert, Dana Jessen, Sieto Noordhorn, Annelie Koning en Mola Sylla.

Op 16 juni wordt het festival i.s.m. Bacchanalia afgesloten met optredens en een feest in Sexyland.

Kaarten voor het Doek Festival zijn verkrijgbaar via /www.bimhuis.nl