Home Overzicht Dominee IJburg bijna slachtoffer van bomaanslag

Dominee IJburg bijna slachtoffer van bomaanslag

0

Alexander Noordijk, dominee op IJburg, en zijn man zijn enkele weken geleden ontsnapt aan een bomaanslag. Dat meldt het Parool. Twee mannen hadden een vuurwerkbom aan het raam van hun woning bevestigd. Zij betrapten de daders die wegrenden.

Noordijk werd een half jaar geleden officieel dominee van De Binnenwaai, de protestante Kerk op IJburg. Niet iedereen was het daar mee eens. Vooral orthodox-evangelische kerkgangers moesten daar niets van hebben. Zij lieten aan Noordijk weten dat homoseksualiteit een ‘gruwel is Gods ogen is’.

De dominee en zijn man besloten zelf het verhaal bekend te maken met een interview in Het Parool. Tegenover het Nederlands Dagblad maakt Noordijk duidelijk dat hij het belangrijk vindt dat mensen weten wat er is gebeurd.

Een week voordat de vuurwerkbom aan zijn huis werd geplakt kreeg de IJburger dominee nog een dreigmail onder ogen die was geadresseerd aan een LHBT-gemeenschap Wijdekerk waarin de dominee actief is. De politie zoekt uit of die mail en het incident met elkaar in verband staan. Bij de woning van de dominee zijn camera’s geplaatst en er is politiebewaking rondom bijeenkomsten van de Wijdekerk.