Home Duurzaam Door prijs krijgt KAREL nog meer zonnepanelen op z’n dak

Door prijs krijgt KAREL nog meer zonnepanelen op z’n dak

0

Tijdens de vijfde editie van Het Ideeënlab in de Centrale Oba wist Noud Verhave van Moving Arts Project met ‘KAREL’, de kar voor elektriciteit op locatie. Hij kon de jury overtuigen en sleepte de prijs van duizend euro in de wacht. Met dat geld wil Noud KAREL uitbreiden met nog meer zonnepannelen en meer jongeren laten deelnemen in het leerwerktraject van KAREL.

‘We zijn supertrots op KAREL – onze KAR voor Electriciteit op Locatie, de op zonne-energie rijdende voormalige SRV-wagen en inmiddels onmisbaar onderdeel van Moving Arts Project’, zegt de winnaar Naud. ‘Dat betekent duizend euro om KAREL verder te ontwikkelen naar een schoon en milieuvriendelijk transportmiddel/energiebron-voor-een-theatervoorstelling/backstage/frontstage/decorstuk/medespeler/opslagplaats voor kunstinitiatieven in de stad.’ Karel was al te zien bij de evenementen van WAAG en de buurtcamping in het Flevopark.

Voormalige SRV-wagen
KAREL staat voor Kar voor Elektriciteit op Locatie. Noud Verhave bouwde een voormalige SRV-wagen om tot een busje waarmee niet alleen decors, bouwmateriaal, gereedschap en andere productie-onderdelen voor buitenevenementen kunnen worden vervoerd. Het met zonnepalen uitgeruste busje voorziet deze evenementen ook nog eens van duurzame energie op locatie. KAREL laat zien hoe je culturele evenementen op duurzame wijze kunnen bijdragen aan de zorg voor de stad. Daarnaast KAREL biedt een leerwerktraject aan Amsterdamse jongeren.

Het publiek beslist
Het concept van het Ideeënpab is simpel. Vier Amsterdammers pitchen hun duurzame idee voor de stad en het publiek beslist wie wint! Dit keer was het thema ‘energie’ en wederom waren er vier toffe pitchers geselecteerd die met hun idee gingen strijden om de winst. Het Ideeënlab vond plaats in de Centrale Oba. Omdat de Oba vol zit met duurzaamheidssnufjes begon de avond met een tour door de Oba en werd ook een kijkje genomen bij de zonnepanelen op het dak van het gebouw op het Oosterdok.

Ideeënlab
De Oba organiseert samen met de Gezonde Stad en Amsterdam &Co de programmareeks ‘Het Ideeënlab’. Daar borrelt het en bruist het van goede ideeën. De opzet van elke editie van Het Ideeënlab is hetzelfde, alleen het thema verschilt. De volgende editie van Het Ideeënlab is in september.