Home Wonen Driemaal is scheepsrecht!

Driemaal is scheepsrecht!

0

Schreef ik twee columns geleden over mijn ochtendwandeling en wat mij dat brengt, moet ik vandaag een onderwerp bedenken voor deze nieuwe column en heb ik mijn ochtendwandeling niet gemaakt. Gevolg: geen inspiratie voor een onderwerp. Verdorie!

Opruimspecialist Linda Groen is professional organizer en auteur van de boeken Wat een bende! | Professional organizing, je leven op orde | Opgebrand en uitgeblust

Nu moet ik toegeven dat lezers de indruk hebben gekregen dat ik vrijwel dagelijks een ochtendwandeling maak, maar in de praktijk blijkt dat wat tegen te vallen. Zoals bijvoorbeeld vandaag. Het is erg koud buiten en ik heb vanochtend mijn haar gewassen. Ik had geen zin om met een natte kop naar buiten te gaan en heb me voorgenomen later te gaan wandelen. Nu is het half twaalf, is mijn haar allang droog en slokt mijn werk me op. Niet echt mindful bezig. Aangezien het vaker voorkomt dat de wandeling slechts in mijn hoofd plaatsvindt, heb ik een alternatief achter de hand.

Tip

Zorg dat je dagelijks wat tijd vrijmaakt voor ontspanning en zorg ervoor dat je meerdere alternatieven hebt afhankelijk van de rest van je afspraken.

Heb ik op een dag weinig tijd dan probeer ik een kwartier buiten te gaan zitten. In mijn achtertuin, onder de serre, heb ik op een beschut plekje de deck chair neergezet die ik kreeg als afscheidscadeau van mijn laatste baas. Het is een ideale plek om even stil te zitten, rustig adem te halen en alle gedachten voorbij te laten gaan. Doordat ik droog zit en uit de wind kan ik er dagelijks gaan zitten, maar met de kou van deze week gaat ook dat me te ver nu.

Ik zou ik niet zijn als ik ook daarvoor een alternatief heb bedacht en dat is een mindfulness-oefening beluisteren terwijl ik onder een dekentje lig op het logeerbed. Ik heb een tiental oefeningen opgenomen en kan al naar gelang mijn stemming een passend verhaaltje op mijn oren afspelen. Elke oefening is een kwartier, dus die tijd kan ik altijd wel ergens vrijmaken.

Maar je raadt het natuurlijk al. Ook zo’n oefening heb ik vandaag nog niet beluisterd. Ik ben wat dat betreft niet goed bezig. Rest me nu slechts één ding en dat is deze column afronden, mijn laptop uitzetten en toch mijn ochtendwandeling gaan maken. Er kijken nu te veel lezers mee, dus dat stimuleert me om mijn wandelschoenen aan te doen, me goed warm aan te kleden en op pad te gaan. Voordeel van de komende wandeling is dat ik mijn hoofd helemaal leeg kan maken en leeg kan houden, omdat ik niet meer hoef na te denken over een onderwerp voor deze column!