Home Oud Oost Drugsnaalden en spuiten opgeruimd in Oosterpark

Drugsnaalden en spuiten opgeruimd in Oosterpark

0

Na signalen over spuiten en naalden in bosjes in het Oosterpark zijn bij een actie begin oktober in de bosjes twintig spuiten met naalden gevonden en verwijderd. Twee weken later zijn in dezelfde bosjes opnieuw zo’n twintig spuiten met naalden verwijderd. Op  vijf plekken in het park zijn spuiten gevonden zijn. Elders in het park niet.

Uit onderzoek door het OLVG Oost blijkt dat het gaat om naalden waarmee drugs zijn gebruikt. Op de vijf plekken ruimt een gespecialiseerd bedrijf nu dagelijks naalden op. Bezoekers die een naald aantreffen worden verzocht deze te laten liggen. De naalden kunnen gevaarlijke ziekten of verdovende stoffen overbrengen.

De afgelopen jaren is het park gerenoveerd en het oppervlak is uitgebreid. In verband met de veiligheid in het park is tot 1 april 2019 een alcoholverbod van kracht, waardoor een groep van overlastgevers beter benaderbaar is voor hulpverlening. Ook is vorige maand verlichting aangebracht in het zuidelijke deel van het park, waarmee het gehele park nu voorzien is van verlichting.