Home Overzicht Drukte door massatoerisme in Centrum West en Oost maar ook in buurten...

Drukte door massatoerisme in Centrum West en Oost maar ook in buurten er omheen

0

Centrum West en Centrum Oost zijn de meest drukke buurten als gevolg van massatoerisme. Belemmerde doorgang op de stoep, vuil en vervuiling en verkeerschaos staan in de top 3 van ergernissen. Ook Oud Oost behoort in de perceptie van bewoners tot de vijf drukste buurten van Amsterdam als het gaat om massatoerisme.

De afgelopen jaren ondervindt de stad een enorme toename van het aantal toeristen en de bezoekersaantallen blijven stijgen. Er wordt verwacht dat dit jaar 18 miljoen bezoekers Amsterdam aandoen, naar verwachting stijgt dit aantal zelfs naar 30 miljoen in 2025.

Online reisspecialist TravelBird heeft de data van de ‘Stadsenquête Drukte en Balans’ van de de afdeling Onderzoek, Informatie en Statistiek van de gemeente Amsterdam geanalyseerd en inzichtelijk gemaakt per buurt. Zo geeft het overzicht een duidelijk beeld van de verschillen per buurt. De resultaten van het onderzoek uit 2017 kunnen daarbij worden vergeleken met de resultaten uit 2016.

De perceptie van het aantal hotels en de buitenlandse toeristen (die drukte veroorzaken) is sinds 2016 enorm gestegen in de Indische Buurt/Oostelijk Havengebied. In de overige buurten in Oost valt het massatoerisme echter nog mee. Maar Centrum Oost beleeft de grootste toename in perceptie van drukte (0,09) van 2.92 naar 3,01

De bewoners van Centrum West zijn het meest negatief over drukte (1,53), gevolgd door Centrum Oost (1,56), beiden zijn negatiever geworden ten opzichte van 2016 (-0,17) en (-0,06). Maar ook de bewoners van Oud Oost en de Indische Buurt/Oostelijk havengebied ervaren drukte door massatoerisme.

Meer over de invloed van massatoerisme en de invloed op buurten op de website van Travelbird.