Home Overzicht Duizenden atleten passeren Oost tijdens de Amsterdam Marathon

Duizenden atleten passeren Oost tijdens de Amsterdam Marathon

0

Amsterdam staat zondag 21 oktober weer op z’n kop. Duizenden atleten lopen door de stad én door een groot deel van Oost voor de TCS Amsterdam Marathon. Ieder jaar moedigen talloze mensen uit Oost langs het parcours de lopers aan. Het is een jaarlijks sportfeest met ook nog eens een mini marathon voor kinderen tot en met 12 jaar.

De Amsterdam Marathon heeft het prestigieuze IAAF Gold Label en is al jaren één van de snelste parcoursen van de wereld. In de ranglijst snelste marathonsteden bezit de grootste marathon van Nederland de achtste plaats. Hoogtepunten in het parcours blijven de start en finish in het Olympisch Stadion, de passage onder het Rijksmuseum door, langs de Amstel en natuurlijk het Oostelijk deel van de stad.

Kilometerloop voor kinderen
Naast de grote marathon wordt ook dit jaar weer een 1 kilometer recreatieloopje georganiseerd voor kinderen uit Oost. Deze kilometerloop voor kinderen tot en met 12 jaar wordt gehouden bij het Galileïplantsoen bij de Radioweg. Je kunt je inschrijven vanaf 9.00 uur, de warming-up is om 10.15 uur en het startschot is om 10.30 uur. Online inschrijven kan via e-mail. Kosten 1 euro, ter plekke betalen. De opbrengst komt helemaal ten goede aan het Ronald Mc Donald VU Kinderstad. Na afloop is er een spetterend kinderfeest met onder meer een springkussen, muziek, atletiekmeerkamp, Eurobungee, loterij met leuke prijzen.

Zoek een mooie plek om de atleten aan te moedigen.

 

Vorig artikelADE | Emotional Porn, exhabition of the Self | CBK Amsterdam
Volgend artikelNetwerkborrel voor crowdfunding Starters4Communities