Home Overzicht Dwars #200 en 15 jaar oost-online: exposities, talkshow en feest

Dwars #200 en 15 jaar oost-online: exposities, talkshow en feest

0

Twee feestelijke gebeurtenissen in een. De buurtkrant Dwars komt met de 200ste editie. En oost-online bestaat 15 jaar. Dat is reden voor een feest op 18 mei in CBK Amsterdam en twee exposities. Eén met een prachtige selectie van voorpagina’s van Dwars en één met het resultaat van twaalf interessante interviews van Gerrit Hoogstraaten met kunstenaars uit Oost die zijn gepubliceerd in oost-online. Zij laten hun werk zien.

Tientallen tekeningen die de voorpagina van Dwars sierden geven samen met een videopresentatie een mooi beeld van wat er gedurende vijftien jaar in Oost speelde. De tekeningen van John Prop waren en zijn treffend, spraakmakend en zijn het gezicht van de krant. Bij de opening van deze expositie vertelt John Prop over zijn werk voor Dwars.

Twaalf kunstenaars
in CBK:

Simon Oud, Marian Haringsma, Martha Scheeren, Jacob Kerssemakers, Eddy Posthuma de Boer, Merle Carvalho, Judith Heinsohn, Ida van der Lee, Kees de Vries, Katrin Maurer, Rob Regeer en Femmie Duiven.

Twee exposities
Uitgangspunt voor andere expositie in het CBK zijn twaalf prachtige interviews van Gerrit Hoogstraaten met beelden kunstenaars uit Oost. Verbindend thema in die gesprekken was de vraag hoe ieder van hen zichzelf ziet in Plato’s beroemde grotvergelijking. In het verlengde van de publicatie in oost-online laten de kunstenaars onder meer werk zien dat in de artikelen een rol speelt. Bij de opening van de expositie verschijnt het boek Voor Plato’s grot, wie lopen daar? Daarin zijn de twaalf interviews integraal opgenomen.

Speciale editie talkshow
Op de avond van de opening zal tijdens de talkshow ‘Dwars door Oost in het CBK’ bijzondere aandacht worden gegeven aan Dwars door de Buurt en oost-online met interviews met de hoofdredacteuren  Arie van Tol van Dwars en Stan Polman van oost-online. John Prop vertelt over zijn werk voor Dwars en Gerrit Hoogstraaten over zijn project met de beeldend kunstenaars. Ook wordt het boek dat verschijnt naar aanleiding van het project ten doop gehouden.

Iedereen welkom
De avond wordt afgesloten met het jubileumfeest van Dwars te midden van de exposities. Medewerkers en lezers van Dwars en oost-online en iedereen uit Oost is welkom bij de exposities, de talkshow en het feest op vrijdag 18 mei vanaf 20.00 uur in CBK Amsterdam, Oranje-Vrijstaatkade 71.

Meer over expositie Plato’s grot