Home Overzicht Dwars en oost-online vieren mijlpalen

Dwars en oost-online vieren mijlpalen

0
Dwars-hoofdredacteur Arie van Tol, schrijver Gerrit Hoogstraaten, Stan Polman, hoofdredacteur van oost-online en oud hoofdredacteur van Dwars Martien van Oorsouw op het podium.

Twee feestjes ineen, Dwars presenteert het 200ste nummer en oost-online viert het 15-jarig bestaan. Hoogtepunt een expositie met keus uit cover-illustraties van Dwars van John Prop. En een expositie met werk van twaalf kunstenaars uit Oost naar aanleiding van evenzoveel gesprekken met die kunstenaars opgetekend door Gerrit Hoogstraaten in oost-online. Dat alles is nog te zien tot en met 2 juni in CBK Amsterdam.

De belangstelling voor de opening van de twee exposities en voor de twee jubilea was groot. Maar niet te groot voor de prachtige, ruime hal van CBK Amsterdam. Te midden van de gepresenteerde kunst was er voldoende ruimte voor een talkshow waar Arie van Tol en Stan Polman werden geïnterviewd over de krant Dwars door de buurt en de website oost-online. Eindelijk werden deze organisatoren van de maandelijkse talkshow in Jungle Amsterdam nu zelf eens aan de tand gevoeld.

Het boek bij de expositie Plato’s Grot is onder meer verkrijgbaar bij Linnaeus Boekhandel.

Veel bewondering voor John Prop die al vele jaren achtereen de opmerkelijke tekeningen voor de voorpagina van Dwars tekent. Tijdens het interview onthulde hij dat hij zelfs al langer voor Dwars tekent. Hij begon met de achterpagina. Nu bepaalt hij met zijn tekeningen steeds het eerste gezicht van de krant als hij op de deurmat ligt.

De opening van de expositie met werk van de twaalf kunstenaars was een ode aan schrijver Gerrit Hoogstraaten. Hij had intense gesprekken met die kunstenaars uit Oost en dat leverde prachtige verhalen op die in een periode van drie jaar verschenen in oost-online onder de titel Plato’s Grot. Het project beperkte zich echter niet tot artikelen in oost-online en de expositie in CBK Amsterdam, maar ook in een boek waarin de twaalf verhalen inclusief de foto’s gebundeld zijn. Gerrit Hoogstraaten mocht het eerste exemplaar in ontvangst nemen.

Een keus uit covers van Dwars is als een reis door de tijd.
Vorig artikelEerste Oosterparkprijs is voor Sacha Voogd
Volgend artikelTwaalf kunstenaars geven met expositie veelzijdig beeld van kunst in Oost