Home Overzicht Een en al liefde voor en door de Indische Buurt op festival

Een en al liefde voor en door de Indische Buurt op festival

0

Ieder jaar viert het Indische Buurt Festival de diversiteit en talenten die de buurt rijk is. Op zaterdag 15 juni kun je in de Javastraat en op het Javaplein genieten van live muziek, dans, straattheater, activiteiten voor alle leeftijden en volop shopplezier op de Amsterdam Blend Market. Naast vermaak voor en door de buurt staat duurzaamheid centraal met ontmoetingsspelletjes, een debattent, het duurzaamheidsplein en veel meer.

Redactie | Foto’s Anne Marije Wilmink

Dit jaar is er tijdens het festival extra aandacht voor buurtbetrokkenheid en verbinding met elkaar met onder meer speelse ontmoetingsactiviteiten en fotoshoots met ‘vreemden’ door Buurthulp en Vanzelfsprekend, het DAT DUS poster project van Grafisch Werkcentrum Amsterdam en het vormgeven van jouw idee voor de buurt samen met de Indische BuurtBalie en Wijkkunde.

Naast vermaak staat duurzaamheid centraal

Op het Duurzaamheidsplein en verspreid over het festivalterrein zijn er uiteenlopende activiteiten en informatiepunten rondom duurzaam leven: van geld bespaartips en afvalvermindering tot upcycle workshops en kledingruil. Duurzaam leven is ook gezond leven: lokale gezondheidsambassadeurs laten proeven hoe eenvoudig en lekker bewust koken kan zijn, UvA geeft hardlooptips en de Health & Beauty PTG crew zorgt dat je letterlijk goed in je vel komt te zitten met Thaise massages.

Op de Amsterdam Blend Market staan buurtbewoners, sociale initiatieven, ondernemers en creatieven met een keur aan koopwaren. Snuffel tussen de kramen met zelfgemaakte en design accessoires, cadeaus, kleding, tweede leven artikelen (vintage, tweedehands en upcycled), natuurlijke verzorgingsproducten en wereldse of lokaal geproduceerde lekkernijen. Wie zelf een kraampje wil kan zich aanmelden via www.amsterdamblendmarket.nl.

De hele dag zijn er doorlopend spel- en creatieve activiteiten voor jong en oud. Muzikaal vermaak is er van de ACCU Fanfare, Het Wijktalentenorkest met Koor Indische Buurt, Echofly, Tipica Trova en Sheila’s Soul. Pretvormer en De Wereldwandelaar zorgen voor theatrale verrassingen op straat.

Vorig artikelDeel je ritueel in de pop-up van het Tropenmuseum
Volgend artikelBroer Soolsma, een diplomatieke doordouwer plotseling overleden