Home BoekvandeWeek Een heerlijk vakantieboek

Een heerlijk vakantieboek

0

29 Hoe draag je bij aan het geluk van je kinderen die je eigenlijk niet zo goed blijkt te kennen? Het geluk van Lou is een hartverwarmend, ontroerend en grappig verhaal van de Franse schrijfster Lorraine Fouchet, die naast schrijfster ook arts is op de spoedeisende hulp.

Als Jo vervroegd met pensioen gaat, hebben hij en zijn vrouw Lou eindelijk de kans om zich permanent te vestigen op het Bretonse eiland Île de Groix, waar Jo oorspronkelijk vandaan komt.

Ze genieten van elkaar en de (klein-)kinderen, Lou van haar geliefde champagne Mercier en Jo helaas minder van Lou’s gerechten, die ze weliswaar met liefde maakt.

Hun geluk is helaas van korte duur. De geliefde moeder en oma Lou wordt ziek en overlijdt.

Ze laat haar man en kinderen een testament na, waarin ze Jo vraagt haar laatste wens te vervullen: hij moet de relatie met hun volwassen kinderen Cyrian en Sarah herstellen. Pas als hij daarin geslaagd is, mag hij Lou’s laatste brief lezen, die ze uiteraard verzegeld heeft in een champagnefles.

Tijdens zijn missie leert hij niet alleen zijn kinderen beter kennen, maar komt hij ook vooral zichzelf tegen. Kleindochter Pomme is zijn rots in de branding en blijkt een sleutelrol te spelen in de zoektocht naar het geluk.

Het geluk van Lou is een heerlijk vakantieboek of zoals vertaalster Getrud Maes stelt: ‘Deze roman geeft een warm gevoel van saamhorigheid. Ik kreeg zin in een lang weekend op de Île de Groix en had voortdurend trek in tchumpôt (een typisch Bretonse lekkernij).’

_____

Het geluk van Lou is geschreven door Lorraine Fouchet,
vertaald door Gertrud Maes
en uitgegeven door uitgeverij Nieuw Amsterdam
Sharon Perlee is boekverkoper bij Java Bookshop Javastraat 145