Home BoekvandeWeek Een liefdevol monument

Een liefdevol monument

0

5 Christophe Boltanski (Boulogne-Billancourt, 1962) is een bekende Franse journalist en is de jongste telg uit een beroemde Franse familie van kunstenaars en wetenschappers. Hij ging op zoek naar de verhalen van zijn jeugd, zijn ouders, zijn wortels – die allemaal samenkomen op één plek, het eigenaardige herenhuis aan de Rue de Grenelle in Parijs.

Het gezin van Oekraïens-Frans-joodse origine woonde in een paleis en leefde als clochards.  Eigenlijk waren alle leden van het gezin vreemde wezens. Ze weigerden zich aan te passen, waren gierig en aten slecht. Tijdens de Tweede Wereldoorlog moest de grootvader van Boltanski zich in het huis schuilhouden.

In een mooie stijl beschrijft Boltanski iedere kamer van het huis en de mensen die er woonden. De vele kleurrijke figuren en bijzonder voorgeschiedenissen leiden tot prachtige verhalen.

Met De schuilplaats heeft Christophe Boltanski een liefdevol monument voor zijn familie en haar onderkomen geschreven.

Het boek werd jubelend onthaald door pers en lezers, en veroorzaakte een ware stortvloed aan lovende besprekingen in vrijwel alle Franse media. Het boek wordt wereldwijd vertaald.

____

De Schuilplaats is geschreven door Christophe Boltanski,
Vertaald door Prescilla van Zoest
en uitgegeven door Uitgeverij Cossee
Sanne Fase
is boekverkoper bij Java Bookshop, Javastraat 145