Home Overzicht TEDxAUCollege presents: Upside Down met inspirerende ideeën waar je wijzer van wordt

TEDxAUCollege presents: Upside Down met inspirerende ideeën waar je wijzer van wordt

0

‘Upside down’ is het thema van de zesde editie van TEDxAUCollege. Interessante sprekers van verschillende disciplines en met inspirerende ideeën presenteren op 23 maart in het KIT een breed scala aan onderwerpen. De presentaties worden afgewisseld door live entertainment en een catering zorgt voor lekker eten en drinken.

De sprekers zullen in kort en krachtig ‘de presentatie van hun leven’ te geven over hun gebied van expertise, over een bepaald project, of iets waarvan zij vinden dat het een idee is dat moet worden verspreid. De inhoud van de lezingen bevat geen zware theoretische kost, maar wordt zo toegankelijk mogelijk gemaakt. De sprekers proberen begrip en bewustzijn te kweken en toepassingen van de wetenschap te laten zien die kunnen bijdragen aan een betere wereld.

De middag wordt vergezeld door live entertainment, een heerlijke selectie van eten en drinken en de mogelijkheid om te netwerken. De voertaal is Engels.

oost-online partner
De studenten die de TEDxAUCollege programmering onafhankelijk van TEDx organiseren, willen ook via oost-online het publiek als ervaringsdeskundigen bereiken. Zo kunnen onder andere thema’s als gezondheid en welzijn, energie, klimaat en duurzaamheid van beter alle kanten worden belicht. Het samen inspireren, kennis te laten groeien en ideeën te creëren is het streven van TEDxAUCollege met de publieke Salons en Colleges.

.

Upside down
Rond het thema ‘Upside down’ streeft TEDxAUCollege ernaar te spelen met overtuigingen en meningen, onze perspectieven uit te dagen, open denkpaden te verkennen om onbekend intellectueel gebied te verkennen en een verbinding tussen nieuwsgierige geesten tot stand te brengen. Op de lijst van sprekers staan nu:

  • Professor Witte Hoogendijk, onderzoeker en hoofd van de afdeling Psychiatrie bij Erasmus mc in Rotterdam
  • Jason Hessels, astrofysicus die werkt als associate professor aan het Anton Pannekoek instituut voor astronomie van de UvA en als senior wetenschapper bij Astron, het nederlandse instituut voor radio astronomie.
  • Eric Frijters te introduceren, architect en stedelijke ontwerper, oprichter, en directeur van FABRICations.
  • Miguel Luis Babuyan, is fotograaf-filmmaker-all-rond creatief.
  • Sannah van Balen is een nucleaire natuurkundige die werkt als adviseur energie-transitie.
  • Marin Sinclair, een van de pitch night winnaars van TEDxAUCollege. Ze is derde-jaar social science student bij Amsterdam University College en richt zich op integratie en culturele psychologie.
  • Check meer informatie

Voor iedereen in Amsterdam
TEDxAUCollege zoekt het open debat op in Amsterdam Oost met haar zesde editie: Upside Down. Negen sprekers van verschillende disciplines hebben het over de uitdagingen waar wij als samenleving voor staan. Standpunten en opinies worden samen met het publiek binnenstebuiten gekeerd.

TEDxAUCollege is een onafhankelijk georganiseerd TED-evenement van studenten dat de TED-ervaring wil uitbreiden, niet alleen voor hun mede-studenten, maar voor iedereen in  Amsterdam en omgeving.

TEDxAUCollege in het KIT, Royal Tropical Institute op zaterdag 23 maart van 12.30 tot 18.00 uur.
Tickets á € 25,00 zijn inclusief toegang, een catered maaltijd, goodies, entertainment en natuurlijk een onvergetelijke ervaring.

Tickets  á € 25,00, inclusief toegang, een catered maaltijd, goodies, entertainment en natuurlijk een onvergetelijke ervaring.