Home BoekvandeWeek ‘Een onbarmhartig pad’ door Gerwin van der Werf

‘Een onbarmhartig pad’ door Gerwin van der Werf

0

26 O mensen, wat een zomer hebben we toch. Nu al! En dan moet ie voor mijn gevoel nog beginnen. Dat gevoel hou ik overigens doorgaans tot ergens halverwege september en tegen de tijd dat ik dan zonder jas en met zonnebrand de deur uit ga, hoeft het alweer niet meer. Als ik kijk naar de outfits van de meeste klanten die aan de Linnaeus-toonbank voorbijtrekken, hebben de meesten van jullie hier niet zo’n last van. Elk jaar ben ik weer verbaasd hoe snel iedereen weer alles op orde heeft en gebruind en wel in de juiste zomerjurk en de beste sandalen de straat op gaat.

Maar goed, daar zijn we hier niet voor. Het gaat hier over boeken. Heel erg off-topic was ik trouwens nou ook weer niet: bij zomer hoort vaak vakantie en bij vakantie hoort dan weer lezen (voor veel mensen, ik ken ook iemand die het hele jaar veel leest, behalve tijdens zijn vakantie). Om u een beetje te helpen maken wij elk jaar een zomernieuwsbrief, boordevol boeken die wij een warm hart toedragen. Nu is echter – ja, weer een zijweg, maar ook heel erg functioneel – onlangs de nieuwe privacywet ingegaan en hebben wij ons braaf aan de regels gehouden. We hebben alle mensen op onze mailinglijst aangeschreven en mensen moesten actief aangeven of ze onze post wilden blijven ontvangen. Dit had grote gevolgen voor de omvang van ons adresbestand. En dus ook voor het bereik van onze zomernieuwsbrief. Daarom zeg ik hier ook nog maar even: HIJ IS ER WEER!! Kijk maar even hier: www.linnaeusboekhandel.nlof haal een papieren exemplaar op in de winkel.

Dit alles maakt nog geen Boek van de Week. Iedereen die de zomernieuwsbrief wel heeft ontvangen, heeft gezien dat ik weer buitensporig veel tips had. En toch was het me nog niet genoeg, maar ik durfde de grenzen niet nog verder op te rekken (de bedoeling is dat iedereen drie tips geeft), maar gelukkig hebben we oost-online nog!

Hier dan nog even snel een heerlijk vakantieboek, ook geschikt voor thuisblijvers. Sterker nog: het is zo’n boek dat thuisblijvers in het gelijk stelt.

Tiddo en Isa gaan met hun dertienjarige puberzoon Jonathan eindelijk hun gedroomde camperreis door IJsland maken. Voor ze goed en wel het ware vakantiegevoel te pakken hebben besluiten ze (na wat fikse discussies tussen Isa en Tiddo – in hun huwelijk lijkt niks meer zonder discussie te gaan) een lifter mee te nemen. Svein is natuurlijk the hitchhiker from hell – echt, als je dit boek hebt gelezen, neem je echt nooit, nooit, nóóit meer een lifter mee – die alles op scherp zet. Gerwin van der Werf heeft met Een onbarmhartig pad een heerlijke roadnovel afgeleverd, je kunt niet anders dan je verkneukelen om de onhandigheid van Tiddo, begrip hebben voor Isa en licht verontrust raken bij het zien van de duistere tekeningen die Jonathan maakt. Als je dit boek thuis leest ben je blij dat je lekker thuis bent gebleven. Lees je dit boek terwijl je op reis bent met je geliefde, dan hoop ik dat je af en toe opzij kijkt en denkt: dan valt het bij ons toch nog heel erg mee!

Een onbarmhartig pad is geschreven door Gerwin van der Werf
en verschenen bij Atlas contact
Edith Vroon
 is boekverkoper bij Linnaeus Boekhandel, Middenweg 29