Home Overzicht Eerste bewoners naar Startup Village op Science Park

Eerste bewoners naar Startup Village op Science Park

0

Op het Science Park ontstaat een bijzonder dorp, Startup Village is de naam. In de containers waaruit het dorp wordt opgebouwd vestigen zich hightech startups, startende ondernemers in de wetenschappelijke en hightech sfeer. In de komende maanden breidt Startup Village verder uit naar een compleet dorp voorzien van diverse labs, eventruimtes, een community space en voor de snel groeiende bedrijven een aantal scale-upruimtes. ACE Venture Lab biedt coaching en Amsterdam Science Park de faciliteiten en het netwerk. Samen helpen zij jonge ondernemers hun wetenschappelijk onderbouwde ideeën te ontwikkelen tot commerciële producten.

Het fundament van het ondernemersdorp staat met de intrek van de eerste startende bedrijven. Ondertussen zijn de voorbereidingen voor de uitbreiding in volle gang: begin november openen de deuren van de eerste co-working space en naar verwachting zijn er in het komende voorjaar van 25 jonge bedrijven, 150 bewoners, diverse LABS en een eventlocatie gevestigd. Startup Village is meer dan een plek voor ondernemers, het is ook een incubator en vooral een laboratorium voor vernieuwende concepten op allerlei gebieden: van kunstmatige intelligentie tot green chemistry en van physics tot biodiversititeit. De containerdaken hebben zelfs de potentie om er een lab van te maken, bijvoorbeeld voor real time metingen en experimenten in samenwerking met de Amsterdam Green Campus.

Schappelijke huurprijs
In Startup Village kunnen de kersverse ondernemers tegen een schappelijke huurprijs ruimtes van 5 x 12 of 5 x 6 meter geheel naar eigen smaak inrichten. Bovendien biedt ACE Venture Lab als huurbaas samen met Amsterdam Science Park een burennetwerk van ondernemers, van mede-starters tot grote multinationals. Voor degene die een meer kant-en-klare werkplek zoekt ontwerpen op dit moment een aantal afgestudeerden van designacademie Artemis de inrichting van enkele innovatie-LABS.

Eerste bewoners
Metrica Sports, Aiir Innovations en Delphi BI waren de eerste die in hun studio’s trokken. De gemeenschappelijke deler van deze beginnende entrepreneurs is hun wetenschappelijke danwel hightech basis. Zo ontwerpt Metrica Sports een tool waarmee voetbalwedstrijden digitaal worden geanalyseerd, de zogenaamde Footmapp, Aiir Innovations ontwikkelt software waarmee luchtvaart engineers op snelle en efficiënte wijze het turbine-inspectieproces kunnen uitvoeren en Delphi BI voorziet bedrijven van data-driven business intelligence.

Hoogwaardige wetenschappelijke kennis in de buurt
‘We zochten al langer naar een rafelrandje van Amsterdam Science Park en die is er door Startup Village daadwerkelijk gekomen’, zegt Leo Le Duc, CEO van Amsterdam Science Park. ‘Het biedt studenten de laagdrempelige mogelijkheid om een bedrijf te starten op een plek waar zij makkelijk toegang hebben tot de op het park aanwezige kennis van hoogwaardige wetenschappelijke instellingen zoals CWI, AMOLF, Nikhef en de Universiteit van Amsterdam. Wij kijken uit naar alle slimme ideeën en ondernemingen die hier zullen ontstaan.’

Vorig artikelStichting gaat in gesprek over toekomst Joodse Begraafplaats Zeeburg
Volgend artikelEn, nog lekker opgeruimd de laatste tijd?