Home Overzicht Eerste editie AMP Festival in Q-Factory

Eerste editie AMP Festival in Q-Factory

0

Amsterdammers van 8 tot en met 16 jaar hebben op zondag 26 mei een eigen muziekfestival: het AMP Festival. Met live optredens van ensembles, bands, orkesten en koren van alle niveaus. Het is een samenwerking tussen Muziekschool Amsterdam en Q-Factory.

Het AMP Festival stimuleert en daagt kinderen en jongeren uit om samen te spelen en op te treden. Zo krijgen in principe alle Amsterdamse kinderen en jongeren de kans te kunnen spelen of zingen op een groot en professioneel podium. Door samen op te treden en muzikaal plezier te maken, leren ze veel van elkaar en doen ze onvergetelijke ervaringen op. Het open podium is het hart van het festival.

Open podium met 35 Amsterdamse muziekgroepen

Voor de allerbesten van de stad zijn er een battle (pop/jazz) en een concours (klassiek/wereldmuziek) en tenslotte is er de AMP JAM waarvoor iedereen op het podium wordt uitgenodigd. De AMP Battle en het AMP Concours zijn wedstrijden voor ensembles, bands, duo’s en koren, die al langer spelen en willen laten zien dat ze misschien wel de beste zijn. Een jury heeft een voorselectie gemaakt voor deelname aan de wedstrijden.

AMP Festival op zondag 26 mei in Q-Factory.
Aanvang Open Podium en Workshopprogramma om 11:00 uur. Het Battle & Concours begint om 14:30 uur. Einde 18:30 uur.

Tickets € 6,50 (met Stadspas gratis toegang) | Check www.AMPFestival.nl

Vorig artikelDe OHG Loop: ‘De leukste loop van Amsterdam’
Volgend artikelZonnen en spelen op de schaatsbaan