Home Overzicht Eerste Nieuw Amsterdam Prijs voor Saar Boerlage

Eerste Nieuw Amsterdam Prijs voor Saar Boerlage

0

Saar Boerlage is geëerd met de Nieuw Amsterdam Prijs, een onderscheiding voor mensen die zorgen voor ‘een relevante verandering’ in de stad. De oud-politica Saar Boerlage zet zich al een leven lang in voor de stad. De prijs is een initiatief van Pakhuis de Zwijger. Directeur Egbert Fransen reikte de prijs uit.

Foto Frank Schoevaart

Oud-universitair docent en geografe Saar Boerlage zette zich jarenlang als raadslid in voor onder andere ouderenbeleid, vrouwenemancipatie en het basisinkomen. Saar Boerlage werd in 2011 ook al geëerd met een prijs voor haar verdiensten voor de stad. Ze ontving toen het Ereteken van Verdienste van de gemeente Amsterdam.

Saar Boerlage was jarenlang lid van de gemeenteraad en ook van de stadsdeelraden Oost en Centrum. In Oost was ze lid van de Ouderen Advies Raad en actief in vrouwencentrum de Kat. Daarnaast heeft zij zich op vele fronten ingezet voor vele andere projecten in de stad. Ook stond ze aan de wieg van de Akropolistoren, een woonvoorziening voor 55-plussers op het Zeeburgereiland waar ze nu ook zelf woont.

Tegelijk met Saar Boerlage ontving Jerry Afriyie de Nieuw Amsterdam Prijs voor zijn inzet voor een inclusief Sinterklaasfeest.