Home Overzicht Eerste zondag van de maand samen jammen bij Lolajam

Eerste zondag van de maand samen jammen bij Lolajam

0

Lolaland wil een plek zijn waar alle IJburgers graag binnenlopen en elkaar ontmoeten door samen dingen te doen. Daarom hebben kwartiermakers Bart en Suzan muzikanten uit hun netwerk uitgenodigd om elke eerste zondag van de maand samen te komen jammen: De Lolajam!

Onder leiding van Chris Corstens op de saxofoon spelen Makko Costers (contrabas), Nout Ingen van Housz (drums) en Kees Post (piano) maandelijks samen. Van jazz en blues tot Arabische muziek en Klezmer, alle stijlen worden uitgeprobeerd. Iedereen die een instrument bespeelt is welkom om mee te doen, Chris loodst de gelegenheidsformatie er wel door heen.

Dat de jammers zo soepel samenspelen en snel op elkaar kunnen reageren komt onder andere doordat Chris en Makko elkaar al 25 jaar kennen. Toch is dat geen vereiste, drummer Nout heeft de anderen pas muzikaal ontmoet toen hij voor de jam werd gevraagd. Makko komt er elke maand voor uit het Belgische Poppel en Nout woont in Zutphen, maar Kees en Chris zijn Amsterdammers en hopen met deze jam de IJburgse muziekscene een flinke boost te geven. Voor wie alleen wil luisteren en genieten van de muziek biedt restaurant Haas & Popi een heerlijke zondagse lunch aan. Bij mooi weer wordt er buiten gejamd met uitzicht op het heropende strand.

Lolajam iedere eerste zondag van de maand van 16:00 tot 18:00 uur in
Lolaland, Pampuslaan 501. Check www.lolaland.nl