Home Overzicht Ellen Foley, bekend van Meatloaf’s ‘Paradise By Dashboard Light’ komt naar Q-Factory

Ellen Foley, bekend van Meatloaf’s ‘Paradise By Dashboard Light’ komt naar Q-Factory

0

De Amerikaanse zangeres en actrice Ellen Foley, bekend van Meatloaf’s ‘Paradise By Dashboard Light’ staat op 18 augustus op het podium van Q-Factory.

Sinds de kraker Paradise by the Dashboard light (1977) kan niemand meer om Ellen Foley heen. Direct na de release van Meat Loaf’s wereldhit ontstond er tumult en rumoer, was de dame in de clip wel de echte zangeres? Nee, zo bleek. De vrouwelijke stem was die van Ellen Foley.

Hiermee was haar naam in één klap gevestigd. Na de Meat Loaf-periode zette ze het succes voort met hits als ‘Whats The Matter Baby’ en ‘We Belong To The Night’. Naast het acteren op Broadway en in films als ‘Tootsie’ (naast Dustin Hofman) en ‘Cocktail’ (met Tom Cruise), werkte de rockdiva samen met onder andere Joe Jackson en The Clash. Ze had met zijn gitarist, Mick Jones, een stormachtige relatie had. Hij produceerde haar tweede solo album en schreef over Ellen Foley de hit ‘Should I stay or should I go now’.

Het laatste wapenfeit is het studio album ‘About Time’ die in de pers lovende kritieken kreeg en werd omschreven als een ‘kick-ass roots rock affair’. Ruim veertig jaar later kruipt het bloed waar het niet gaan kan en tourt de levende rocklegende weer met haar band als vanouds de wereld over. En natuurlijk ontbreken alle grote hits niet!

Vorig artikelVerhaal van het Białowieża Forest bij Bradwolff Projects
Volgend artikelEva Cossee: Amsterdam als stad van aankomst