Home .Cultuur. Ellen Grael gaat exposeren op Biennale van Venetië

Ellen Grael gaat exposeren op Biennale van Venetië

0

Kunstenares Ellen Grael uit Oost is uitgenodigd door het platform voor kunstenaars Its Liquid om in Italie deel te nemen met haar nieuwe tekenwerk aan het Anima Mundi International Art Festival / Visions in Venetië gedurende de de 58ste Biennale van Venetie.

Daan van Pagée

‘Onlangs ging ik voor nieuwe inspiratie naar Venetië’, vertelt Ellen Grael. Tijdens mijn reis heb ik veel snapshots gemaakt. De kleuren van de stad en vooral de interessante blauwgroene kleuren van de lagune, het drijvende zeewier en de vele eilanden inspireerde mij. De wateren van Venetië, is mijn nieuwe serie.’

‘Ik streef naar harmonie in een veld van creatieve vrijheid,’ vertelt Ellen Grael. Op de keukentafel staat een vaas met witte lelies en bij de koffie een vruchtenschelp van patisserie Kwekkeboom uit de Linnaeusstraat. Haar huiskamer ademt de sfeer van een kunstenaarsatelier: penselen, kleurpotloden, pastel en acrylverf. Een schildersezel met een grote ingelijste tekening en zo’n diepe ladekast vol illustraties.

Ik herken de dansende muzieknoot op haar flatscreen-tv, en Antonio Vivaldi vult de ruimte via het servicepakket van Digitenne-tv. ‘Mijn artistieke loopbaan wordt beïnvloed onder meer door de vele Italiaanse renaissancemeesters, zoals Michelangelo, Del Sarto en vele anderen,’ vervolgt Ellen Grael. ‘De compositorische vorm in de renaissancekunst plaatst het menselijke individu centraal in een landschap, dit creëert een gevoel van harmonie wat ikzelf graag weerspiegel in mijn werk.’

Om haar expositie te financiëren in The ROOM, dicht bij het beroemde St. Marco plein in Venetië, is Ellen een crowdfunding campagne gestart. De expositie vindt plaats in de derde periode, 3 oktober tot 25 november, van het Anima Mundi International Art Festival met als onderwerp ‘Visions’ door het platform. Anima Mundi betekent ‘de ziel van de wereld’, het onderwerp van de verschillende tentoonstellingen in Venetië gedurende de Biënnale.

Check www.ellengrael.nl | www.voordekunst.nl | www.itsliquid.com

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here