Home Overzicht En dan gebeuren er bijzondere dingen…

En dan gebeuren er bijzondere dingen…

0

Adem in en adem uit. Met mijn voeten stevig op de trap in boekhandel Van Pampus, kijk ik rustig rond naar de circa vijfentwintig ondernemers tijdens de Open Coffee Oostelijk Havengebied. Beetje spanning. Ja, van die spanning die je voelt als je doet wat je heel erg leuk vindt. Esther Janssen vertelt over haar werk en wat zij kan betekenen voor ondernemers

‘Met mijn bedrijf Ontmoetingen richt ik me op ambitieuze, nieuwsgierige ondernemers die stress of spanning ervaren. Van die spanning waarvan je voelt dat die niet goed voor je is! Ik leer je hoe je rust en ontspanning vindt en weer geniet van de rollen in je werk en privé leven, door naar je lichaam te luisteren’, vertel ik.

En voordat deze ondernemers het weten, maken ze zelf een mini reis door hun lichaam. Inademend door hun neus, uit door hun mond met de kaken een beetje los op deze donderdagmorgen. Binnen een minuut is de rust in de ruimte voelbaar. En ook de gezichten zien er meer ontspannen uit.

‘Door een burn out, jaren geleden heb ik een aantal levenslessen geleerd. Mijn lichaam geeft me telkens signalen die me precies vertellen wat goed is voor mij. Het is heerlijk om het contact met mijn hele lichaam te voelen en niet alleen met mijn hoofd. En ontspannen en genieten van mijn leven en in alles wat ik doe is het allerbelangrijkste.’

Dat is waar mijn drive vandaan komt om luisteren naar je lichaam met anderen te delen. Want hoe zou de wereld eruit zien als we dit allemaal doen?

Nu heb ik deze levenslessen in combinatie met mijn ervaring als trainer, coach, yoga- en dansdocente in een programma ‘Jouw Lichaam als Gids naar Rust | Ontspanning | Genieten gebracht.

In elf weken leer jij in het programma wat jouw lichaam je vertelt en hoe je altijd weer opnieuw de rust en ontspanning in je werk en privé leven kan brengen.
En dan gebeuren er bijzondere dingen. De deelnemers voelen zich weer energiek en vitaal, krijgen meer zelfvertrouwen, voelen focus en helderheid in werk, verdiepen hun relaties met collega’s, partner en vrienden en gaan die dingen doen die ze écht graag doen. Eén van de deelnemers zei:’ deelname aan het programma is een investering in levenskwaliteit.

Kun je eén gouden tip geven om meer te ontspannen als ondernemer, vraagt Dave Mansoor van de Open Coffee? Het antwoord: ‘Weet welke signalen jouw lichaam geeft als je stress voelt. En als je die voelt, laat dan meteen alles vallen en zorg voor bewuste ontspanning. Dan gaat namelijk je hartslag en ademhaling omlaag en dat is wat voor ontspanning zorgt.’

Na vijf minuten stap ik met een tevreden gevoel weer van de trap en ga ik verder met het ontmoeten van de andere ondernemers.

Wil jij ontdekken wat jouw lichaam je vertelt? Mail [email protected] voor een vrijblijvend gesprek. Meer weten over Luisteren naar je lichaam? Kijk op https://www.youtube.com. Meer over Jouw Lichaam als Gids naar Rust | Ontspanning | Genieten ontmoetingen.com

Ook naar de Open Coffee OHG? Elke eerste donderdag van de maand vanaf 9.00 uur in boekhandel Van Pampus.