Home Overzicht En nu is er ook het Linnaeusplein

En nu is er ook het Linnaeusplein

0

Oost heeft er een nieuw plein bij.  Het vernieuwde, groene speelplein bij de Linnaeusschool aan de Derde Oosterparkstraat heet nu Linnaeusplein. Het plein werd feestelijk geopend.

Na de Linnaeusstraat, het Linnaeushof,
de Linnaeusdwarsstraat, het Linnaeuspad,
de Linnaeuskade en
de Linnaeusparkweg, is er nu ook
het Linnaeusplein.
Je vind het bij
de Linaeusschool…

Het vernieuwde plein past binnen het groene onderwijsconcept van de Linnaeusschool waarin natuur, duurzaamheid en onderzoekend leren centraal staan. Het oude, versteende plein naast de school was de directie en het team al jaren een doorn in het oog. Na een lange periode van overleg kon vlak voor de zomervakantie eindelijk worden begonnen met de transformatie. Directeur Cissy Merison is trots op het eindresultaat. ‘Kinderen worden weer uitgedaagd om te spelen en te ontdekken en buurtbewoners weten het plein nu ook te vinden.’

Experts in buitenspelen
Als experts in buitenspelen hebben de leerlingen van de Linnaeusschool meegedacht over het ontwerp van het groene schoolplein. Naast uitdagende klimtoestellen, een heuvelglijbaan, en een zandbak lieten de kinderen ook ruimte voor de natuur. Dit vulden zij in met insecten- en wormenhotels, een levende groene gevelwand, plukfruit, prikkelbosjes en een bomenrij.

Groene oase
De metamorfose van het plein is onderdeel van een totaalconcept voor een groene Linnaeusschool. De gevels worden voorzien van extra isolatie en beplanting. Verder onderzoekt de school de mogelijkheid om de daken te voorzien van zonnepanelen en vegetatie. Deze daktuin zou afgemaakt kunnen worden met een glazen kas als praktijklokaal. De Linnaeusschool wil op deze manier een groene oase worden tussen de grijze gebouwen van Oost.