Home Overzicht Entree Oostpoort bij Linnaeusstraat krijgt kunstwerk

Entree Oostpoort bij Linnaeusstraat krijgt kunstwerk

0
Aan het talud langs het spoor aan de Polderweg in Oostpoort staat sinds kort al het kunstwerk ‘Noch einmal’ van Henk Visch. Het is een bronzen been van zes meter hoog. Bij de Linnaeusstraat komt er ook een kunstwerk. Foto Corrie Groen.

Drie kunstenaars hebben in opdracht van Stadsdeel Oost een ontwerp gemaakt voor een nieuw kunstwerk dat een plek krijgt bij de entree van Oostpoort aan de kant van de Linnaeusstraat. Buurtbewoners en ondernemers kunnen van 19 tot en met 22 september over de schetsontwerpen hun mening geven.

Sinds mei dit jaar zijn de kunstenaars bezig met het uitwerken van een idee. John Körmeling, Birthe Leenmeijer en Krijn de Koning maken een ontwerp dat Oostpoort op de kaart moet zetten en de entree van Oostpoort vanaf de Linnaeusstraat toegankelijker maakt.

Buurtbewoners zijn uitgenodigd de ontwerpen te komen bekijken. Van woensdag 19 tot en met zaterdag 22 september zijn de schetsontwerpen te zien in het CBK aan de Oranje-Vrijstaatkade 71. Op zaterdag 22 september zijn de drie kunstenaars zelf aanwezig om hun schetsontwerpen toe te lichten.

De opmerkingen van de bewoners worden meegegeven aan een commissie die het dagelijks bestuur van stadsdeel Oost adviseert over welke kunstenaar het ontwerp verder mag uitwerken. De adviescommissie bestaat uit kunstkenners, bewoners en ondernemers. In het najaar beslist het dagelijks bestuur welke kunstenaar de opdracht gaat uitvoeren. Als alles volgens planning verloopt kan het gekozen kunstwerk in het najaar van 2019 worden gerealiseerd.

 

Vorig artikelMeerEnergie maakt gasloze Watergraafsmeer mogelijk
Volgend artikelKoor Cantando laat zich horen op kunstmarkt Kunstzinnig Transvaal