Home Rob Zwetsloot Er heeft een metro gereden op het peperdure traject van de noordzuidlijn

Er heeft een metro gereden op het peperdure traject van de noordzuidlijn

0

Er heeft een metro gereden op het peperdure traject van de noordzuidlijn, het miljardenlijntje. En er zijn geen ongelukken gebeurd. Geen doden en gewonden gevallen. Er brak massahysterie uit onder de persmuskieten die mochten meerijden. Een groot propaganda offensief is van start gegaan. De inktkoelies en mediaslaven van de gelijkgeschakelde pers barsten onophoudelijk in juichkreten uit. De superlatieven kunnen niet op. Want de noordzuidlijn het miljardenlijntje, moet en zal de Amsterdammers door de strot geduwd worden.

De aanleg van de noordzuidlijn, het miljardenlijntje, is gevolg van een historische fout van de Amsterdamse gemeenteraad uit 2002, Miljarden duurder dan begroot, maar alle onnozelaars die in de gemeenteraad zaten lieten zich in de luren door de arrogante VVD-blaaskaak Geert Dales, die op zijn beurt weer een rad voor de ogen was gedraaid door een nietsontziende lobby vanuit de bouwwereld. En wij zitten met de brokken.

De noordzuidlijn, het miljardenlijntje, zou een paar honderd miljoen kosten en zou in 2009 gaan rijden. Uiteindelijk kostte dit onnodige metrolijntje een paar miljard. Vanaf nu krijgen de Amsterdammers een pr-campagne van Noord-Koreaanse proporties over zich heen met louter goed nieuws en positieve berichten. Allerlei spindokters, pr professionals, voorlichters, slippendragende journalisten en media afhankelijk van de gemeente voor subsidie of reclame, zullen het van de toren schreeuwen en U de boodschap door de strot duwen dat de de noordzuidlijn het miljardenlijntje, een zegen is.

Dat de noordzuidlijn, het miljardenlijntje, onmisbaar voor de toekomst van de stad en de economie, de werkgelegenheid, de multiculturele samenleving, de strijd tegen opwarming van de aarde, de zeespiegelstijging en de klimaatproblematiek, racisme, uitsluiting en discriminatie, allemaal alternatieve feiten die over de mensen zullen worden uitgestort. De noordzuidlijn, het miljardenlijntje, is  fantastisch, geweldig, een zegen voor de mensheid en essentieel voor voortbestaan van de planeet is de boodschap.

Geloof ze niet, die met judaspenningen betaalde valse profeten. Voor de Amsterdammers wordt de noordzuidlijn, het miljardenlijntje, een en al ellende. Het lijnennet waaraan we generaties gewend zijn wordt afgeschaft. Het hele tram- en busverkeer wordt overhoop gegooid. Alles wordt bij het oud vuil gezet. En wat krijgen we terug: Minder bussen en trams. Lijn 9, 14, 22, 48, wellicht sneuvelen ze allemaal. Einde van een wereldberoemde fijnmazig openbaar vervoerssysteem.

Onbereikbare wijken. Meer betalen. Vaker overstappen. Minder haltes. Meer lopen. Langere wachttijden. De Oostelijke binnenstad en Amsterdam worden bijkans onbereikbaar. En dan wil ik nog niet eens denken aan de kinderziektes storingen en ongelukken die de hele operatie teweeg zal brengen. Die dan ook weer honderden miljoenen extra zullen kosten. Honderden miljoenen die wij arme bewoners moeten ophoesten. De noordzuidlijn, het miljardenlijntje,  tekent de verdere achteruitgang van de publieke voorzieningen, de arrogantie van de macht en minachting voor de gewone man die heerst bij de elite. Wij gaan er met zijn allen onderdoor.

En het is maar dat u dat weet