Home Overzicht Eric van der Burg verlaat Amsterdamse politiek…

Eric van der Burg verlaat Amsterdamse politiek…

0

Af en toe kun je VVD-coryfee en grijze eminentie Frits Bolkestein met een gezicht dat op onweer staat langs de Weesperzijde zien flaneren, op weg naar zijn kantoor. Wat is er toch mis hier in Amsterdam met die goeie ouwe VVD, bekend van zijn bier, bitterballen, law en order, integriteitsschandaaltjes en ouderwets zakkenvullen via het old boys network, lijkt hij zich af te vragen.

Dat zal ik hem vertellen: de VVD is te links geworden. De VVD heeft slappe knieën gekregen. Laatst spuide Frits Bolkestein eindelijk zijn gram, en dat moet een enorme opluchting geweest zijn. Eric van der Burg, de leider van de VVD in Amsterdam, moest vertrekken vanwege zijn linkse gedachtengoed. Zo kon het niet langer, de maat was vol en tijd voor inpakken en wegwezen. En wat gebeurde er vervolgens?

Frits Bolkestein kreeg bijval van de JOVD, de jongeren van de VVD een verzameling frisse en vrolijke jongelui die zo ambitieus als de neten zijn. Maar verder gebeurde er niks.

Het werd daarna echter zelfs nog erger met VVD-ers die volgens Bolkestein van het padje af zijn. Amsterdam kreeg namelijk ook nog een linkse wegkijkende VVD-er als burgemeester. Jozias van Aartsen.

Een groep uitgeprocedeerde asielzoekers kraakte een aantal sociale huurwoningen in Oost. Zelfs woningen die al bewoond bleken. Wat deed van Aartsen? Niks. Geen ontruiming met gepast geweld door de Mobiele eenheid en arrestatie. Geen colonne die eenmaal in beweging niet gestopt kon worden. En riep Eric van der Burg wanhopig om hard en snel ingrijpen, om doorpakken om law en order? Helemaal niks hoorden we van hem.

De volgende dag kraakten een aantal jongeren een woning in de Jordaan. Wat deed van Aartsen? Helemaal niks. Waar was Eric van der Burg? Wie het weet mag het zeggen.

Op 23 april is er een avond op de Oostelijke eilanden, om te kijken wat te doen aan de uit de hand gelopen criminaliteit aldaar met meerdere doden tot gevolg. Denkt u dat van Aartsen of  Eric van der Burg daarbij zijn om voor law en order te pleiten, harde maatregelen aan te kondigen en doorpakken te roepen? Vergeet het maar, die blijven lekker weg, die linkse wegkijkers van de VVD. Ze hebben vast iets beters te doen.

Bij Frits Bolkestein moet de rook uit de oren komen bij zoveel lapzwanzerigheid. Maar ik heb goed nieuws voor hem. Als ik in mijn glazen bol kijk zie ik die ouwe Bolk weer lachen en met hem die ambitieuze, frisse en vrolijke jongelui van de JOVD. Ik voorspel dat Eric van der Burg binnen een jaar de Amsterdamse politiek gaat verlaten. De kans dat  hij opnieuw wethouder wordt, wat hij was in een college met aartsvijand SP, is kleiner dan 1 procent.

Dan gaat hij lekker zijn zakken vullen via het old boys network. Dan krijgt hij een goed betaald onnozel baantje of commissariaatje of wat. En dan kan Frits Bolkestein weer glimlachend langs de Weesperzijde lopen.

Vorig artikelVrijwilliger worden via ViiA
Volgend artikelLicht klassiek en goede sfeer