Home Lezen en schrijven Gerrit Hoogstraaten presenteert zijn nieuwe roman Stroomboog in Dwars door Oost in...

Gerrit Hoogstraaten presenteert zijn nieuwe roman Stroomboog in Dwars door Oost in de Jungle

0

Schrijver Gerrit Hoogstraaten is onder meer bekend van de documentaire verhalen over ontmoetingen met beeldend kunstenaars in oost-online. Onlangs verscheen een nieuwe aflevering met glaskunstenares Katrin Maurer. Na ‘Wie vleugels heeft’ en ‘Wat kan ons gebeuren’ presenteert hij in de maandelijkse talkshow van oost-online en Dwars door de Buurt zijn nieuwe roman Stroomboog. Op woensdag 7 juni interviewt Arie van Tol de schrijver hem over zijn boek in de talkshow Dwars door Oost in de Jungle.

In Stroomboog groeien drie kinderen op als broers en zus in een Amsterdamse woongroep. Een van de bewoners, een kunstenares, raakt geïnspireerd door de mythe van Isis en Osiris. Ook als de kinderen eenmaal volwassen zijn, blijven hun levens diep met elkaar verbonden. Tot het noodlot toeslaat in Girando, het dorp van de draaiende daken, waar inspiratie tot obsessie leidt in een even huiveringwekkende als ontroerende ontknoping.

Na twintig jaar waarin hij diverse amateur-theaterproducties schreef en regisseerde, en ook zelf met een eigen kleinkunstprogramma een paar keer op het podium stond, debuteerde Gerrit Hoogstraaten als romanschrijver in 2014 met Wie vleugels heeft. Eerder verschenen twee verhalenbundels van zijn hand. In 2015 volgde de historische roman Wat kan ons gebeuren, over een Amsterdamse politieman in de tweede wereldoorlog, waarvoor hij lovende recensies ontving. In Stroomboog voert hij met veel gevoel voor de menselijke psyche een klassiek thema tot grote hoogte in een originele en spannende roman.